Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v Manchester United - Parc des Princes, Paris, France - March 6, 2019 Alex Ferguson and Nicolas Sarkozy in the stands before the match Action Images via Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Alex Ferguson

NE PIŠE MU SE DOBRO

TEŠKE OPTUŽBE PROTIV SIR ALEXA: NAMJESTIO JE UTAKMICU PROTIV JUVEA, A ZA TO JE DOBIO ROLEX Potresno svjedočanstvo žene koja je imala tajni zadatak

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.10.2019. u 19:51

 • Legendarni trener Sir Alex Ferguson namjestio je utakmicu Manchester Uniteda i Juvnetusa u Ligi prvaka, sve to dogovorio je s jednim nogometnim menadžerom i za to je dobio zlatni i Rolex. Šokantna je to optužba protiv velikana svjetskog nogometa koja je izrečena na sudu od strane talijanskog nogometnog menadžera Giuseppea Pagliare.

  Pagliara je s bivšim pomoćnim trenerom Burnleyja Tommyjem Wrightom jedan od optuženih koji su sudjelovali u nizu nepravilnosti u nogometu koje uključuju korupciju i namještanje utakmica. Nakon tog skandala tadašnji izbornik Sam Allardyce dao je ostavku.

  Pagliara je na saslušanju spomenuo i Sir Alexa. Talijanu je bio namješten 'poslovni' sastanak s jednom ženom inače novinarkom poznatog engleskog lista koja se predstavila kao jedan od partnera. Pagliara je tijekom zajedničkog ručka spomenuo nekoliko engleskih trenera za namještanja, a među njima i Fergusona.

  STOKE ON TRENT, ENGLAND - SEPTEMBER 09: Former Manchester United manager Sir Alex Ferguson during the Premier League match between Stoke City and Manchester United at Bet365 Stadium on September 9, 2017 in Stoke on Trent, England. (Photo by Alex Morton/Getty Images)
  Alex Morton/Getty Images
   

  Glavni tužilac Brian O'Neill iznio je svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Pagliara kazao kako je Fergie bio sudionik namještene utakmice s Juvnetusom u Ligi prvaka, a za 'nagradu' je dobio zlatni Rolex. Nije točno precizirano o kojoj je utakmici riječ obzirom kako su dvije momčadi odigrale ukupno deset utakmica u spomenutom natjecanju.

  Iz drugih medija