Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
TENNIS SLAVI PO PRVU PUT

TEŠKO JE REĆI TKO JE DOBIO JAČE OVACIJE - NIKO KRANJČAR ILI MARIO STANIĆ! Kranjčaru se poklonila cijela dvorana, na kraju je zabio, pa ispao s turnira

Pobjednik 18. humanitarnog malonogometnog turnira 'Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović' održanog na splitskim Gripama je sastav Tennisa koji je u finalu svladao branitelja naslova Kauri sa 2:1.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. prosinac 2019. 19:46

POLUFINALA

TENNIS – CAMEL penalima 6:5 (3:3)

STRIJELCI: 0:1 H. Vuković (3), 1:1 Čurjurić (14), 1:2 Kranjčar (15), 2:2 Čurjurić (19), 3:2 Lendrić (23), 3:3 Kukoč 35).

PENALI: 3:4 Kranjčar, 4:4 Lendrić, 4:5 Kukoč, 5:5 Čirjak, 5:5 M. Bilić greda, 6:5 Čurjurić.

TENNIS: Matijaš, V. Balić, Ćurić, Ćurjurić, Ćirjak, Bubalo, Musa, Skorup, Flavio Beck Junior, Tešija, Lendrić, Jakić, Ćepo, Bručić.

TRENER: Zoran Vulić

VODITELJ: Ante Manenica.

CAMEL: Pletikosa, Odža. Kukoč, Ipša, M. Bilić, Mornar, I. J. Džoni, T. Erceg, Vejić, N. Kranjčar, N. Pralija, Đolonga, H. Vuković.

TRENER: Hari Vukas.

VODITELJI: Mario Stanić i Denis Putnik

KAURI – VANILLA 6:5

STRIJELCI: 1:0 Božić (10), 2:0 Bradarić (17), 2:1 Livaja (20), 3:1 Erceg (22), 4:1 Caktaš (25), 4:2 Petrović (20), 5:2 Bačelić-Grgić (32), 5:3 Livaja (36)., 5:4 N. Kovačević (37), 6:4 Pašalić (38), 6:5 Livaja (39)

KAURI: Ježina, Jelić, Peričić, Ćosić, Bačelić Grgić, A. Erceg, Pašalić, Božić, Tomičić, Bencun, Mikačić, Grbić, Kordić, Caktaš.

TRENER: Armando Marenzi.

VODITELJ: Brane Merčep

.VANILLA: Čizmić, Primorac, Petrović, An. Asanović, Perišić, D. Franić, A. L. Barišić,Teklić, Vukušić,Silić, Livaja, Tomasov, N. Kovačević.

TRENER: Mladen Perica.

VODITELJ: Gogo Boljat

FINALE

TENNIS – KAURI 2:1

STRIJELCI: 0:1 Pašalić (24) 1:1 Tešija (28), 2:1 Ćurjurić (33)

TENNIS: Matijaš, V. Balić, Ćurić, Ćurjurić, Čirjak, Bubalo, Musa, Skorup, Flavio Beck Junior, Tešija, Lendrić, Jakić, Ćepo, Bručić.

TRENER: Zoran Vulić

VODITELJ: Ante Manenica.

KAURI: Ježina, Jelić, Peričić, Ćosić, Bačelić Grgić, A. Erceg, Pašalić, Božić, Tomičić, Bencun, Mikačić, Grbić, Kordić, Caktaš.

TRENER: Armando Marenzi.

VODITELJ: Brane Merčep

Tennis je pobjednik tradicionalnog turnira Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović, to je ovome splitskom kafiću prva pobjeda u povijesti, u drugoj godini sudjelovanja. U finalu su dobili Kauri s 2:1 nakon preokreta. Za najboljega igrača turnira proglašen je Filip Bradarić iz Kaurija, titula najboljega strijelca išla je u ruke Ivana Ćurjurića, dok je najbolji vratar bio mladi Hajdukov čuvar mreže Davor Matijaš. Pehar za pobjednike turnira preuzeo je Igor Musa, kapetan Tennisa, nekadašnji igrač Hajduka, te je sa suigračima i trenerom Zoranom Vulićem podijelio slavlje.

- Zbilja sam sretan, osvojio sam ovaj turnir s tri različite ekipe tri puta, možda bi dogodine bilo dobro da dođe netko mlađi i nastavi mojim putem. Neću ići na Grand slam, dobro je ovako, ovo je hat-trick, ali nikada se ne zna. Presudila je naša disciplina. Premda su oni bolja i kvalitetnija ekipa, naša mladost bila je bolja za jedan gol - poručio je pobjednik Vulić, koji je zahvalio svima koji su se odazvali turniru s humanitarnim ciljem.

Iz njegove ekipe dolazi najbolji strijelac turnira, Ivan Ćurjurić (tri pogotka), koji igra za mostarski Zrinjski. I on je bio zadovoljan.

- Bilo je jako lijepo biti gost na humanitarnoj smotri. Meni je i ekipi čast i zbog pobjede, no najbitnije je zajedništvo koje smo pokazali - kazao je Ćurjurić.

Igrač Hajduka Filip Bradarić ponio je titulu najboljeg igrača turnira premda je bio u poraženoj ekipi.

- Najvažnije je bilo da je bilo puno publike, ljudi ovo prepoznaju. Mi smo kao sportaši htjeli pobijediti, no oni su danas bili bolji i čestitam im - rekao je Bradarić, koji se vratio u Hajduk ne bi li se približio povratku u reprezentaciju.

Prvo poluvrijeme finala bilo je tvrdo, mreže se nisu tresle jer je titula pobjednika veliki ulog, dominirale su obrane i vratari, no nastavak je otvorio pogotkom Mario Pašalić, koji je bio najspretniji pred vratima nakon što je prije toga Bradarić pogodio vratnicu. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, zabio je Marko Tešija na dodavanje Jakića. Za potpuni preokret zabio je Čurjurić, kojemu je to bio treći gol na turniru. Kauri je napadao do kraja, ali se istaknuo vratar Marijaš.

Prije finala sudionici su se fotografirali sa štićenicima Centra Mir u Rudinama, za koje se turnir odigravao. Osamnaesto izdanje turnira Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović privuklo je oko tri i pol tisuće ljudi, a prije početka finala održana je i minuta šutnje za sve pokojne koji su ostavili traga u ovom turniru.

U poluvremenu je kao gost iznenađenja nastupio Gabrijel Čačić, osmogodišnji pjevač iz Zadra kojeg zovu Mali Mišo, te je pobrao ovacije okupljenih u dvorani otpjevavši "Ako me ostaviš", a na kraju su svi na Gripama pjevali hit legendarnog Miše Kovača.

Split, 261219.
18. humanitarni malonogometni turnir 4 kafica, Meorijal Dino Petrinovic odrzava se u velikoj dvorani SC Gripe. Na turniru nastupaju momcadi kafica Camel, Tennis, Vanilla i Kauri za koje igraju  brojne nogometne zvijezde a sav prihod ide u korist Centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama.
Na fotografiji: Niko Kranjcar, Igor Musa, Vladimir Balic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Inače, prvo polufinale odlučeno je penalima nakon uzbudljive utakmice u kojoj je glavna zvijezda bio ljubimac publike splitske Niko Kranjčar, a pljesak su dobili i Pletikosa, Bubalo, Musa, Kukoč, Pralija, Tomo Erceg i drugi, kao i svježe imenovani savjetnik Hajduka Mario Stanić. Najviše lijepih poteza vidjeli smo u upravo od Nike Kranjčara, koji je izveo nekoliko vrhunskih akcija, a zabio je i gol. Uprava se taj gol dogodio nakon izmjene trenera Vulića koji je također zaslužio veliki pljesak. Kranjčar je ušao u mjesto Nenada Pralije, taman je trener Vukas naredio leteću zamjenu.

Split, 261219.
18. humanitarni malonogometni turnir 4 kafica, Meorijal Dino Petrinovic odrzava se u velikoj dvorani SC Gripe. Na turniru nastupaju momcadi kafica Camel, Tennis, Vanilla i Kauri za koje igraju  brojne nogometne zvijezde a sav prihod ide u korist Centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama.
Na fotografiji:  Niko Kranjcar
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Junak susreta ipak je s dva gola bio Čurjurić koji je u regularnom tijeku dvaput zabio, a bio je ključan u izvođenju penala, zabio posljednji nakon što je Mate Bilić, komentator Nove TV, pogodio gredu.

Ipak, glavne zvijezda predstavljene su u drugoj utakmici u kojoj su igrali na jednoj strani Mario Pašalić i Ivan Perišić, hrvatski reprezentativci, no nije bilo njihova izbornika Zlatka Dalića koji je bio najavljen, ali nije stigao jer je bio spriječen. U redovima Kaurija igrali su Mijo Caktaš i Flip Bradarić, kao i nekadašnji igrač Bijelih Ante Erceg. Oni su uz Pašalića bili i glavni igrači, stvorili razliku od 4:1 koju su do kraja jedva sačuvali, premda se Vanilla primaknula, no Pašalić je baš zabio za 6:4 minutu i pol prije kraja. U redovima poraženih s tri gola se istaknuo Livaja čiji je pogodak za 6:5 donio dramu u posljednjim trenucima.

- Uvijek mi je lijepo tu, rekao sam da ću uvijek doći ako sam zdrav. Nije mi bilo dugo tu, ali u Njemačkoj je duga pauza. Ovdje mi je lijepo, tu su mi prijatelji koji se ne zaboravljaju. Kada su humanitarni karakteri turnira u pitanju, uvijek se odazivam. Najvažnije je bilo dobro se zabaviti i skupiti što više sredstava za ljude i djecu koji su potrebni - kazao je Perišić koji je davao izjavu zajedno sa sinom koji je obećao da će tatinim stopama.

Inače, dok se čekala finalna utakmica, nastupile cure iz ŽNK Marjan koje tradicionalno dolaze na postbožićni spektakl na Gripama.

Linker
26. travanj 2024 16:15