Maurizio Novosel
UŽAS U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

TRAGEDIJA JEDNOG OD NAJPERSPEKTIVNIJIH HRVATSKIH GOLMANA Briljirao je i protiv Dinama, a sada se bori za život, cijeli njegov grad moli za njega...

Piše: Maurizio NovoselObjavljeno: 02. siječanj 2020. 12:49

U križevačkoj javnosti odjeknula je vijest da je desetak minuta prije ponoći i Nove 2020. godine u prometnoj nesreći u prigradskom naselju Radnički dol teško ozlijeđen mladi Karlo Sokač, devetnaestogodišnji čuvar mreže Radnika Križevci, člana 3. HNL Sjever. Njegovi sugrađani su u to vrijeme slavili na središnjem trgu, ali se ubrzo gradom, a napose među sportašima, proširila informacija o nesreći.

Karlo Sokač bio je na stražnjem sjedištu automobila nad kojim je vozač izgubio kontrolu. Najteže je stradao Karlo, slomljeni vratni kralješci, bez osjećaja u nogama i lijevoj ruci. Borba za život.

I djed mu je bio vratar

Operacijski je zahvat izveden na Novu godinu u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj, a 1. siječnja u 15.30 od njegova oca Davora saznali smo da je u jako lošem stanju, opasnom po život. Bio je jedan od najdarovitijih križevačkih mladih vratara, igrao u pionirima Slavena Belupo i zagrebačkog Dinama, bio i u Varaždinu i Bjelovaru i u selekcijama najperspektivnijih mladih nogometaša HNS-a. Pokojni djed mu je, također, bio vratar u križevačkom klubu. Prvi trener u Križevcima bio mu je poznati čuvar mreže i kasnije nogometni sudac Stevo Brujić. On je imao samo riječi hvale za tadašnjeg klinca koji je pokazivao zavidno umijeće među vratnicama.

- Bio je iznimno talentiran i vjerovao sam da može načiniti veliku karijeru - rekao nam je Brujić koji je, poput mnogih u Križevcima, potresen viješću o nesreći jednog od svojih učenika. Karlo je izrastao u dvometraša, vratio se u svoj matični klub Radnik Križevci koji se natječe u 3. HNL Sjever. Igrao je za prvu momčad, ali i za juniore. Nastupio je prošlog rujna i u revijalnoj utakmici sa zagrebačkim Dinamom prigodom obilježavanja 110. obljetnice organiziranog igranja nogometa u Križevcima. Odlično je branio i u nekoliko navrata zaustavljao opasne udarce igrača trenera Nenada Bjelice. Posljednje utakmice igrao je za svoj Radnik Križevci na malonogometnom turniru u križevačkom sportskom domu.

Ostavio traga u Radniku

Karlo Sokač spada u red onih križevačkih čuvara mreže koji su nastavili niz u klubu. Od pokojnog djeda do Brujića, Kadovića, pokojnog Bukvića, Pukeca, Pavlovića, Kovačića, Lisjaka, Koprića do Vrbančića koji je sa Sokačem zajedno branio u jesenskom dijelu natjecanja u 3. HNL Sjever. Svi križevački sportaši su na Novu godinu molili za Karla da pobijedi u najvažnijoj utakmici, za svog člana koji je tek nedavno zakoračio u dvadesetu godinu. Vjeruju da će uspjeti načiniti najveću obranu svog života. Prvotno je da se uspije othrvati i uz liječničku njegu i rehabilitaciju, obiteljsku i potporu križevačke sportske obitelji ponovno bude s njima, makar kao navijač. Poručuju: Ne daj se, Karlo, Križevčani su uz tebe!

Linker
02. svibanj 2024 22:38