Messi i Ronaldo
 REUTERS/Paul Hanna
IZNENADIO ODGOVORIMA...

VELIKI INTERVJU ČUDESNOG MESSIJA: 'RONALDO JE NAJVEĆI, ON JE FENOMEN' Otkrio gdje se vidi nakon karijere i koji mu je najdraži gol u Guardiolinoj eri

Leo Messi dao je odgovore na neka pitanja na koja se do sada nije izjašnjavao...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. listopad 2019. 10:43

Lionel Messi. Nogometaš sa 100-tinjak osobnih rekorda. Trenutačno drugi najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena. Od prije nekoliko dana vlasnik i šeste Zlatne kopačke Europe. Najbolji nogometaš Barcelone ikad, ali po mnogima i najbolji na svijetu svih vremena. Sportaš čiji su dresovi daleko najtraženiji i najprodavaniji na planetu.

Pojednostavljeno, Argentinac o kojem se gotovo sve zna. S naglaskom ipak na ono “gotovo”.

Nešto malo više od toga je Messi sam otkrio za TyC Sports, specijaliziranu argentinsku sportsku TV postaju koja emitira program na cijelom području Južne i Sjeverne Amerike, izuzevši Kanadu. Za medij iz domovine Messi je ipak sačuvao koju “ekskluzivu”.

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final First Leg - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - February 6, 2019  Barcelona's Lionel Messi in action with Real Madrid's Luka Modric and Toni Kroos                  REUTERS/Sergio Perez - RC15773F1B50
REUTERS/Sergio Perez

Navijačke strasti?

- Govorili su o meni da sam navijač River Platea, to je bilo onda kada smo igrali finale Svjetskog prvenstva 2014. Govorili su i da navijam za Independiente jer sam kao dječak nosio dres tog kluba, ali samo zato jer mi se kao klincu svidjela majica. Istina je međutim samo jedna. Oduvijek sam navijao za Newell’s Old Boys. I još uvijek za njih navijam.

Argentinska ludnica

Najveći derbi na svijetu?

- River - Boca Juniors ili derbi Rosarija. Oni jesu donekle kao Barcelona - Real, ali su puno luđi jer je Argentina puno luđa. Ne pobijediti u derbiju ondje znači... jako, jako težak život. U Španjolskoj kada izgubiš... nikom ništa. U Argentini ne možeš izaći iz kuće. To je ludost, ali je tako. Ljudi u Argentini drukčije doživljavaju nogomet. U biti, svakodnevna se ludost samo prenosi i na nogomet. Osobno, jako bih volio igrati derbi Neweill’s Old Boys - Rosario Central. To je ludnica!

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 23:  Lionel Messi attends The Best FIFA Football Awards 2019 at the Teatro Alla Scala on September 23, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Claudio Villa/Getty Images

Najbolji napadač na svijetu?

- Ronaldo.

E sad, ako ste misli na CR 7 onda ste stvarno naivni...

- Ronaldo je fenomen. Od svih napadača koje sam ikada vidio, on je najbolji. On je nevjerojatan.

FRANCE - JULY 12:  WM FRANCE 98, FINALE Paris; BRASILIEN - FRANKREICH 0:3 (BRA - FRA); FRANKREICH FUSSBALLWELTMEISTER 1998; Lilian THURAM/FRA, RONALDO/BRA  (Photo by Henri Szwarc/Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

Nisam strijelac

Odlazak iz Barcelone?

- Uopće ne želim otići odavde. Ne vidim se kako bih uopće mogao otići iz Barcelone. Sanjao sam da ću jednog dana igrati u Argentini, u Newellu, ali ne znam baš hoće li se to dogoditi. Osim toga, tu je i moja obitelj koja dolazi ispred mojih želja.

Osobni rekordi u broju golova?

- Ja uopće nisam strijelac! Nisam klasičan strijelac ili centarfor. Volim dolaziti iz pozadine, uzeti loptu i kreirati. Volim jasno postići gol, ali to mi nije opsesija. Ne živim zbog toga. Ukoliko dugo ne dotaknem loptu, jednostavno mislim da niti ne igram, da sam ispao. Uvijek volim sudjelovati u akciji. Svakoj akciji.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

Era s Guardiolom

Najljepši gol za Barcelonu?

- Za mene je to gol u Rimu, u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (2:0, godine 2009.). Golovi po meni mogu biti lijepi i vrlo važni. Ovo je bio takav. To je bio trenutak, gol koji smo zaokružili cijelu jednu eru s Guardiolom i u tom trenutku osvojili treći veliki trofej u njegovoj, Guardiolinoj prvoj sezoni. Nešto što Barcelona nikada nije ostvarila. Taj je pogodak zaokružio spektakularnu utakmicu - rekao je između ostalog Messi u intervjuu za TyC Sports.

Učinak u Barceloni

694 utakmice, 606 golova i još k tomu 254 asista,

to je učinak Lea Messija dosad u dresu kluba s Camp Noua.

Linker
24. travanj 2024 21:04