Octavio Passos/Getty Images
TEŠKE RIJEČI

MAJKA PONAJBOLJEG NOGOMETAŠA SVIJETA UDARILA NA KUĆU NOGOMETA! 'Da je moj sin Englez ili Španjolac, imao bi više Zlatnih lopti, to je mafija!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2019. 09:41

U hrvatskim nogometnim krugovima, barem onim navijačkim, krovne institucije baš i nisu na dobrom glasu. Često se s tribina može čuti rečenica u kojoj se spominje Hrvatski nogometni savez, a odmah nakon njega dolaze i pripadnici jedne sekusalne orjentacije.

Slično je i na terenima u ovom dijelu Europe, gdje se osim nacionalnih saveza časti i europska centrala, UEFA. Ne vole navijači stroge i vrlo jasne regule ponašanja na europskim utakmicama. Ne vole kad ne smiju sjediti na stepenicama, kad zbog pirotehnike dođu računi, kad se zabranjuju koreografije i slično.

Ali, na sve smo to navikli od navijača. Kad je riječ o FIFA-i, zna se da se ona često spominje u kontekstu radnji koje nemaju veze s nogometom, ali to opet često čine ljudi s tribina. Ne i majke nogometaša.

Međutim, Dolores Aveiro, majka Cristiana Ronalda, ponajboljeg nogometaša svijeta spominje FIFA-u kao glavne krivce za to što njen sin nema više Zlatnih lopti. Doduše, to je nagrada koju dodjeljuje francuski France Football, dok je FIFA zadužena za nagradu "Best Player", ali izjava koju je dala za portugalski SIC tiče se upravo Zlatnih lopti.

- Da moj sin nije Portugalac s Madeire, da je recimo, Španjolac ili Englez sasvim sigurno bi imao više osvojenih Zlatnih lopti. To je mafija! Svejedno, uvjerena sam da će u siječnju sljedeće godine, na novom izboru za Zlatnu loptu on biti taj koji će slaviti - rekla je majka u opširnom video-intervjuu za spomenuti medij.

Podsjetimo, CR7 ima, baš kao i njegov glavni konkurent Lionel Messi, ukupno pet osvojenih Zlatnih lopti France Footballa, od kojih je zadnju uzeo 2017. godine.

Linker
07. svibanj 2024 04:59