CROPIX
SVE JE DIO VEĆE ISTRAGE

VELIKI SKANDAL U REDOVIMA HRVATSKOG PROTIVNIKA NA SVJETSKOM PRVENSTVU Jedan od glavnih ljudi iz stožera reprezentacije primio mito, sve je snimljeno!

Piše: HinaObjavljeno: 05. rujan 2018. 17:12

Trener u stožeru nogometne reprezentacije Nigerije Salisu Yusuf suspendiran je u srijedu na godinu dana zbog primanja mita.

Nigerijski nogometni savez je Yusufa proglasio krivim jer je primio tisuću dolara od novinara koji se predstavio kao menadžer i tražio da neki igrači budu u reprezentaciji. Osim jednogodišnje suspenzije Yusuf, koji radi kao trener u stožeru nigerijskog izbornika Gernota Rohra, kažnjen je i novčanom kaznom u visini od 5.000 dolara.

On je bio prvi pomoćnik Rohra na svjetskom prvenstvu u Rusiji (Nigerija je bila u skupini D s Hrvatskom), a samostalno je vodio Nigeriju na afričkom prvenstvu početkom ove godine.

Novac da u reprezentaciju uvrsti Osasa Okora i Rabiu Alija je primio prije afričkog prvenstva koje se igralo u siječnju i veljači. Oba su igrača pozvani u reprezentaciju, ali je Nigerijski savez objavio kako nema dokaza da je novac utjecao u odluku Jusufa jer se očekivalo da će njih dvojica biti dio momčadi.

No, odluka o kazni je donesena jer je primanje novčanih poklona zabranjeno, a Yusufova odluka da primi novac, što je novinar i snimio, "nanijela je štetu ugledu i integritetu nogometa u Nigeriji".

BBC, koji je prikazao snimke, dodaje kako je ovo dio puno veće istrage o korupciji u afričkom nogometu koju vodi novinar iz Gane Anas Aremeyaw Anas.

Linker
27. travanj 2024 02:56