Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MODRI IDU PO PROLAZ

VIDEO: BJELICA NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV RIJEKE I OTKRIO KOJI JE NAJVEĆI PROBLEM VAR-A Dinamov trener o ozljedama, uvjetima na Rujevici, sastavu...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. veljača 2020. 17:44

Nenad Bjelica poveo je već u utorak momčad put Kvarnera. Modri će do utakmice biti u Opatiji, potpuno koncentrirani na utakmicu koja sigurno spada u one najbitnije ovog proljeća. Popravnog nema, gubitnik ostatak Kupa gleda na ekranu, Dinamov poraz značio bi da ni ove sezone nema ništa od dvostruke krune.

- Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija, vjerujem da će biti i važnijih od ove. Maksimalno smo fokusirani na prvu koja dolazi, a to je Rijeka, želimo je pobijediti, poslije ćemo se fokusirati na sljedeće utakmice - ne trči pred rudo, kao i uvijek, Nenad Bjelica.

Također, nije se puno bavio Rijekom i njezinom igrom, u prvom je planu ipak - Dinamo.

- Ne obaziremo se na protivnika, gledamo da mi budemo na najboljoj razini. Očekivanja su prolazak u polufinale Kupa, na Rujevici je uvijek teško, dobra je atmosfera, teško je igrati. Međutim, već smo u zadnjoj utakmici pokazali da možemo tamo igrati i nadam se da će tako biti i u srijedu.

Situacija s ozljedama ista je kao i svih ovih dana, nema velikih novosti. Dakle, nema Ivanušeca, Ademija, Atiemwena..., koliko će, pogotovo prva dvojica, nedostajati u četvrtfinalu Kupa.

- Kako ne vodimo brigu tko će igrati kod njih, tako znamo da i mi imamo dovoljan broj igrača koji mogu zamijeniti ove kojih nema. Vjerujem da će oni koji će istrčati dati maksimum i pobijediti.

Rijeka se startu prvenstva nije proslavila. Osim poraza u Kranjčevićevoj od Lokomotive (1:2) niti izvedba nije bila bajna. Zapravo, bila je daleko od idealne.

- Ovo apsolutno nije realna slika Rijeke, Riječani su bolji nego što su pokazali protiv Lokomotive. Odlično su završili sezonu, s četiri pobjede i porazom protiv nas u Maksimiru. Momčad koja ima jasne konture i viziju igre i znamo što nas tamo čeka.

Evo, poručuju s Rujevice da se žele nadigravati s Dinamom. Jesu li Riječani to u stanju u ovom trenutku?

- Vidjet ćemo na terenu jesu li na to spremni. Nisam ih sad previše gledao, više smo se fokusirali na Slaven Belupo. Rijeka se po imenima nije previše promijenila od jeseni, ima tamo kvalitetnih igrača..No, moj je fokus na tome da svoje zadatke izvršavamo maksimalno korektno i ako tako bude šanse za pobjedu su velike.

Je li i ova utakmica, na neki način, još jedan revanš za finale Kupa u Puli prošloga ljeta? Ili su računi poravnati?

- Pokazali smo u tri utakmice ove sezone koliko nas boli taj poraz i koliko smo motivirani protiv Rijeke. Tako će biti i sad, vjerujem da ćemo na izboriti polufinale.

Sprema se bura na Rujevici, kako pripremiti momčad na moguću igru u nenogometnim uvjetima? Zna tamo ozbiljno zapuhati.

- Ha, kako nama tako i njima. Vjerujem da ćemo se uspjeti adaptirati na vrijeme i teren kakav god bude.

Ne pitati Bjelicu ništa o VAR-u nakon što je videotehnologija 'debitirala' u HNL-u bilo bi grešno. Dakle, što Dinamov trener sad misli o VAR-u?

- Rekao sam da ga neću komentirati. Ne komentiram suđenje pa neću komentirati ni VAR. Najveći je problem VAR-a oduzimanje emocija, čekaš hoćeš li slaviti gol, ili tuguješ, pa onda opet slaviš... Naravno da će se smanjiti broj pogrešaka, ali nećemo ih iskorijeniti.

Je li igračima dao dodatni trening jedanaesteraca, s obzirom da je i to mogući ishod?

- Ne, nismo vježbali penale!

Ne očekuje se neke velike promjene u momčadi u odnosu na onu u Koprivnici. Umjesto Ivanušeca u momčadi bi trebao biti Lovro Majer, u obranu očekujemo povratnika Dinu Perića. Uz njega Dilaver ili Theophile-Catherine? Možda Dilaver koji je, dok nema Ademija, uz Livakovića još jedan 'kapetan' na terenu. Ali, možda Bjelica nečime i iznenadi.

Linker
26. travanj 2024 18:40