Foto: Goran Mehkek / CROPIX
VJERUJE U 'SVOJE'

HRABRA NAJAVA JUNAKA RUJEVICE UOČI DANAŠNJEG VELIKOG DERBIJA 'Dinamo je moćan, ali vjerujem da će ga Rijeka eliminirati!'

SIMON SLUGA Bivši vratar Riječana. koji je danas u Lutonu, u prošlom finalu Kupa na stadionu Drosina stavio je svoj potpis obranom udarca s bijele točke
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 05. veljača 2020. 09:48

Oršić je smanjio na 2:1, nakon što su mrežu Livakovića pogodili Čolak i Halilović u prvom poluvremenu. Sudac Batinić pokazao je na bijelu točku u 73. minuti. Dinamo je mogao preokrenuti utakmicu. Simon Sluga i Dani Olmo oči u oči... Rijekin je vratar “pročitao” Španjolca. Na kraju je Kvržić zasladio slavlje Riječana na pulskom stadionu Drosina.

Simon Sluga stigao je i do reprezentacije. Standardno brani u Championshipu, u Luton Townu. U 30. kolu imao je dobrih obrana protiv Bilićeva WBA, ali je njegova momčad izgubila 0:2. A Bilić će opet zasjeo na prvo mjesto (56), jer je Leeds (55) poražen kod kuće od Wigana, ekipe koja se bori za ostanak.

Wigan na začelju ima pet bodova više od dva posljednjeplasirana kluba, Barnsleyja i Luton Towna (24).

- Najvažnije je da sam zdrav i da branim, jer želim biti na Dalićevu popisu. Posljednji smo, ali vjerujemo da još možemo izboriti ostanak. Bilićev WBA bolja je momčad. Imaju kvalitetne igrače i sjajno su vođeni. Bilića nogometna ideja osvojila je Engleze. Uživanje u učinkovitoj igri. Prebrodili su malu krizu. Krize su tu normalne, ako je nemaš - čudo si. Uvjeren sam da će na kraju Bilićev WBA osvojiti prvo mjesto. Poželio sam to Biliću i Krovinoviću. Najbolji su.

Pula, 220519.
Stadion Aldo Drosina.
Finale Hrvatskog kupa, HNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Sluga Simon obranio penal.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Sluga brani udarac Danija Olma s bijele točke

Simon Sluga, Porečanin, koji je prošao kroz mlade selekcije Juventusa i Verone, bio na posudbama - Pomorac, Lokomotiva, Spezia - dok nije dočekao svojih pet minuta. U finalu Kupa na Drosini stavio je svoj potpis. Kakva je bila Bišćanova taktika?

- Pobijediti je jedina taktika. Nikome ne priznati da je bolji. Znali smo da možemo, uza sve uvažavanje Dinama, koji je bio na razini ovosezonske europske momčadi. Rezultat je prikazan kao iznenađenje, ali mi smo radili za to, vjerovali u ono što radimo... Nogomet je nepredvidljiv. U toj jednoj utakmici bili smo bolji i zaslužili Sunce.

Rijeka je tada igrala sa tri stopera, Escovalom, Župarićem i Punčecom... I Slugom na golu. Obranio je jedanaesterac Olmu, da nije... Dinamo bi možda skrenuo vodu na svoj mlin.

- Nikad se ne zna. I ne bih taj obranjeni kazneni udarac stavio u prvi plan. Ambijent kojega su stvorili naši navijali na Drosini bio je fenomenalan. Na terenu smo ginuli jedan za drugoga. Atmosfera u momčadi bila je takva da bi vjerojatno taj kazneni udarac obranio i naš trener vratara Gojko Mrčela, inače sjajan čovjek. Zato ne treba o imenima. Da sam se ja našao u napadu, vjerojatno bih zabio gol. Bili smo kompaktni i dobro postavljeni. Poglavito u glavama.

Nastavak priče je danas na Rujevici. Neće biti Olma i Sluge, ali ni Župarića, Kvržića...

- Teška utakmica, Dinamo je moćan, ali na Rujevici je Rijeka - domaćin. Gazda. Veliki sam navijač Rijeke, zauvijek je u mom srcu, bit ću ispred televizora i navijati. Favorit uvijek ne pobjeđuje, Rijeka ima šanse. Nisu prazne riječi da je u jednoj utakmici sve moguće, puno puta je dokazano. Moraju samo vjerovati, dobro se posložiti, u glavi imati jednu misao. Trener će ih sigurno dobro pripremiti. Bit će lijepa i uzbudljiva utakmica i vjerujem da će Rijeka proći dalje, eliminirati Dinamo i najaviti obranu Kupa.

Prskalo je ozlijeđen, branit će Pandur...

- Žao mi je Prskala. Predan je nogometu, radu... Ne zaslužuje da ga ozljede stalno napadaju. Malo je sportaša kao što je Prskalo. Pandur i Nwolokor su sigurno kvalitetne zamjene, budućnost kluba. Gledao sam sažetak utakmice s Lokomotivom, Pandur je na početku obranio dvije teške lopta. Šteta što ga nije rezultat popratio, bilo bi mu sigurno lakše u nastavku, uz manje psihološkog opterećenja.

Gorgon i Acosty pod temperaturom

Rijekinom treneru Simonu Rožmanu nije jednostavno pred današnji sraz. Prskalo, Galović, Capan i Pavičić će duže izbivati, a upitni za Dinamo su Gorgon i Acosty koje je svladala temperatura.

- S igračima iskreno razgovaramo od prvog dana, mi smo tu zbog njih, imamo ideju kako se ponašati, kako izgledati na terenu. Razmišljamo samo o pozitivi kako bismo izgledali što bolje, a sve ove druge okolnosti nisu na meni ni na igračima. Imaju pred sobom timski i osobni izazov, svi idemo tim putem i oko toga nisam osjetio neku pretjeranu negativu - kaže Rožman.

Linker
24. travanj 2024 06:36