NTB Scanpix/Vidar Ruud via REUTERS
NOSIO JE SIMBOLIČAN BROJ NA LEĐIMA

VIDEO: NAJBRŽI ČOVJEK NA SVIJETU KONAČNO JE OSTVARIO NOGOMETNI DEBI Pogledajte kako je Usain Bolt zapucao svoju prvu priliku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2018. 10:58

Konačno se ostvario nogometni san Usaina Bolta. Svjetski rekorder na 100 i 200 metara i višestruki olimpijski pobjednik započeo je nogometnu karijeru pred svega nekoliko stotina gledatelja.

Jamajčanin je u svojoj prvoj nogometnoj utakmici zaigrao za norveškog prvoligaša Stromsgodset i to u utakmici protivi U19 reprezentacije te sjeverne države.

Bolt je u igru ušao u 71. minuti, a na leđima je nosio broj 9.58, što označava njegov svjetski rekord na 100 metara. Nažalost, unatoč njegovoj velikoj želji, Stromsgodset nije mogao izbjeći 1-0 poraz od mladih nada.

Izvještaj s utakmice govori da je Jamajčanin, očekivano, jako puno trčao te se trudio probijati u napadački dio terena, a čak se i našao u jednoj izglednoj situaciji kada nije dobro iskoristio pokušaj glavom iz blizine.

Bolt se Norvežanima priključio krajem svibnja, a prethodno tome je trenirao s Borussiom iz Dortmunda i Mamelodi Sundowns klubom iz Južnoafričke republike.

Linker
23. travanj 2024 13:36