Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
MOGLO JE I BOLJE

VIDEO: OVO JE PRVA KONKRETNA NAJAVA SMJENE GENERACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI Pogledajte debi Roberta Prosinečkog na klupi BiH!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2018. 09:44

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je noćas prvu utakmicu pod izborničkom palicom novog izbornika Roberta Prosinečkog. BiH reprezentacija je na turneji u SAD-u odigrala 0:0 protiv domaćina, ali treba reći da je Prosinečki na ovu akciju poveo samo igrače iz domaće lige te U-21 reprezentativce. Na popisu nije bilo zvijezda i još uvijek glavnih igrača momčadi kao što su Džeko, Pjanić, Begović, Kolašinac, Bešić...

Prvi prijateljski susret Prosinečkog i društva na mini turneji po SAD-u odigran je u Los Angelesu na stadionu StubHub Center, a kombinirani sastav izveli su i Amerikanci, pa je na kraju teško izvući konkretne zaključke osim da su Zmajevi započeli s već najavljenom smjenom generacija.

BIH je najveću šansu imala početkom drugog dijela, kada je iskusni Medunjanin 'zapucao' penal i s 11 metara pogodio stativu.

Imala je BiH dobru šansu i u 68. minuti, kad je jedan od najboljih u gostujućem sastavu, 21-godišnje krilo Širokog Brijega Luka Menalo, izborio dobru poziciju u kaznenom prostoru i opasno pucao, ali je domaći golman uspio obraniti.

Drugu utakmicu BiH igra u noći sa srijede na četvrtak protiv Meksika.

Linker
26. travanj 2024 06:10