FINALE NJEMAČKOG KUPA

VIDEO: Sudac i Robben za dvostruku krunu: Bayern u produžetku slomio Borussiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2014. 01:17

Očekivao se spektakl, međutim, vidjeli smo pravi taktički rat između dva stručnjaka koji su već s postavama nagovijestili da im je važnije obraniti gol, nego ga postići. Guardiola se odlučio na 3-4-2-1 sustav, ponovo bez klasičnog napadača, jer nakon što je Mandžukića izbacio, osim Pizarra niti nema špicu. Arjen Robben, čovjek koji je u posljednje vrijeme postao prava noćna mora crno-žutih, odigrao je na mjestu lažnog centarfora, a veliko iznenađenje bilo je postavljanje mladog Höjbjerga. Naime, jučer ujutro Katalonac je ostao bez Davida Alabe i bio je primoran na rotacije, tako je Rafinha preošao na lijevu stranu, a mladi Danac prebačen je desno.

I Klopp se zaigrao, Reusa je gurnuo naprijed, dok je Lewandowski nadirao iz drugog plana. No, u prvom dijelu vidjeli smo malo toga, skoro ništa. Bayern je uzeo loptu i beskrajno kombinirao, ali bez puno prigoda, jedna se otvorila u 4. minuti, Robben je izbacio Müllera koji je izašao pred Weidenfellera, no vratar crno-žutih obranio je pokušaj, točnije rečeno lopta ga je pogodila posred lica. Nakon desetak minuta Borussia je napokon uspjela pomaknuti obrambenu liniju na 30-ak metara od svog gola. Igra je tada postala ravnopravnija, a novi šok Guardiola je doživio nakon pola sata igre. Ozlijedio se, naime, Philipp Lahm, kapetan Bavaraca, umjesto njega ušao je neoporavljeni Ribery, što je ponovo donijelo pretumbacije u postavi. Tako je Guardiola ostao bez srca veznog reda, Thiago i Schweinsteiger nisu ni konkurirali zbog ozljeda.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Na koncu su Bavarci imali 70 posto posjeda lopte i nekoliko pokušaja prema vratima crno-žutih. U nastavku je Kloppova je momčad krenula prema naprijed. Neuer je imao više posla, jednu situaciju je i sam zakuhao krivo ispucavši loptu koju je primirio Lewandowski, Poljak se sjurio prema budućem suigraču, ali su ga prije linije kaznenog prostora srušili. Iz slobodnog udarca Reus je pogodio živi zid, od kojeg se lopta u visokom luku spustila na gredu. Zbilo se to u 60. minuti, a samo četiri minute kasnije dvojbena situacija. Slobodni udarac Sahina sletio je Lewandowskom na glavu, poljski napadač produljio je loptu prema Hummelsu, a ovaj ju je uputio prema praznoj mreži, Dante ju je izbio, međutim, već kada je prošla gol-liniju. No, sudac Meyer je pustio igru dalje. Mora se priznati i kako je Hummels prije toga vjerojatno bio u zaleđu...

Do kraja utakmice obje momčadi imale su nekoliko pokušaja, ali pogodaka nije bilo i ušlo se u produžetke. A već nakon 30 sekundi Aubameyang je imao odličnu priliku, ali je sa 16 metara pucao pored vrata. U 107. minuti uslijedio je ključni trenutak. Arjen Robben ponovno se pokazao čovjekom odluke. Robben je zabio nakon ubacivanja Jeromea Boatenga, koje su promašili Borussijini braniči Piszczek, Hummels i Papastathopoulos, ali ne i nizozemski reprezentativac koji je poentirao s pet metara iskosa s lijeve strane.

Točku na i velikoj pobjedi stavio je Thomas Müller, koji je zabio u 123. minuti susreta, nakon što ga je loptom poslužio Claudio Pizarro.

Linker
27. travanj 2024 04:31