Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
VELIKA VRLINA MLADOG ZADRANINA

'ZABORAVLJENI' ČOVJEK KOJI JE MALE VATRENE OSTAVIO NA ŽIVOTU ZA EURO OTVORENO ZA SN 'Ne mogu sada davati intervju...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2016. 10:18

Stipe Perica (21) bio je veliki hrvatski junak u posljednje dvije utakmice europskih kvalifikacija U-21 nacionalnih vrsta. Da nije bilo napadača Udinesea, mladi Hrvati više ne bi imali šansu za osvajanje prvog mjesta u skupini, ispali bi iz igre za izravan plasman na Euro.

Ušao je Stipe s klupu u Koprivnici u srazu sa Šveđanima, spasio je stvar i poravnao na 1:1. U Gruziji je dva puta vraćao Hrvatsku “iz mrtvih”, zabio je dva pogotka za konačnih 2:2 i ostavio Gračanovu vrstu na životu.

Nije još vrijeme

Za svoj Zadar debitirao je u listopadu 2012. godine, do kraja sezone zabio je u 20 utakmica 8 golova, a svakako nikada neće zaboraviti onu kup-utakmicu s Dinamom u Maksimiru kad je zabio dva pogotka za senzacionalnu pobjedu autsajdera Zadra. Nakon sezone je napravio senzacionalan transfer u Chelsea, ali u Londonu kod Josea Mourinha nije dobio šansu, posuđen je NAC Bredi, a nakon toga i Udineseu. A u tom klubu se nametnuo, te ga je na koncu talijanski klub kupio od Chelseaja. To je bilo to, tu je njegov nogometni kamen stigao do vrha.
No, vratimo se jučerašnjem razgovoru s Pericom, koji je bio kratak.

- Hvala na čestitkama, ali ne mogu sad davati intervju... Možete me poslušati minutu, da vam objasnim?

Koprivnica, 010916.
Gradski stadion. 
Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Svedske.
Na fotografiji: proslava gola Stipe Perica i Domagoj Pavicic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

Naravno da može.

- Nisam još ništa napravio. Nemam još argumenata da dajem intervjue, ne želim da se o meni piše i govori kao o nekom heroju, jer to jednostavno nisam. Zabio sam te golove, ali nije to razlog da me se diže u nebesa, nema potrebe da sad nešto pričam. kazao je Stipe Perica.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
26. travanj 2024 09:17