Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
VELIKA BORBA ZA EURO

VELIKI KONKURENT PRETEKAO HRVATSKU Mali Vatreni u ponedjeljak igraju utakmicu godine!

Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2016. 23:19

U susretu skupine 6 kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo igrača do 21 godine koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, a u kojoj se nalazi i Hrvatska, Švedska je u Parnuu svladala domaćina Estoniju sa 3-0 (2-0) i s ta tri boda izbila na vrh ljestvice kolo prije kraja.

Švedska sada ima 21 bod, jedan više od Hrvatske i Španjolske, pa su sve tri reprezentacije i dalje u igri za prvo mjesto i izravni prolazak na EP.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska gostuje upravo kod Švedske u Trelleborgu (18.45 sati). Pobjednik te utakmice osvojit će prvo mjesto u skupini, dok će neodlučeni rezultat priliku ponuditi Španjolskoj, koja će istovremeno igrati protiv Estonije u Pontevedri, da se plasira u Poljsku.

Osim pobjednika skupine, priliku za odlazak na EP mogla bi imati i reprezentacija koja završi na drugom mjestu, ali samo ukoliko po učinku bude među četiri najbolje drugoplasirane momčadi iz svih devet skupina. Ta četiri najbolja drugoplasirana tvorit će dva para dodatnih kvalifikacija, a pobjednici će se plasirati u Poljsku.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. svibanj 2024 03:27