Vahid Halilhodžić
 REUTERS/Kim Kyung-Hoon / REUTERS
PONOVNO MU 'SKUHALI'

NOVI ŠOK ZA BIVŠEG TRENERA DINAMA! OVO JE VEĆ DRUGI PUT DA MU SE DOGODILA ISTA STVAR Igrači u čudu: 'Nije u redu sve svaliti na njega, i mi smo krivi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2018. 12:58

Bivši trener Dinama i apsolutna nogometna legenda bivše države, Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na klupi Japana iako se uspio kvalificirati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kao glavni razlog ovakve odluke tamošnjeg Saveza navode se slabije predstave u prijateljskim utakmicama (neriješeno 1-1 protiv Malija i poraz 1-2 od Ukrajine), ali izgleda kako ipak postoji nešto dublje od toga. Sličnu stvar Vaha je doživio i 2010. godine kada je bio izbornik Obale Bjelokosi. Također ih je odveo na SP, ali je potom smijenjen.

U Japanu su šokirani ovakvim potezom da se izborniku otkaže suradnja samo dva mjeseca uoči početka velikog natjecanja.

SAITAMA, JAPAN - SEPTEMBER 03:  Vahid Halilhodzic, coach of Japan hints the negative point after the match[action] during the 2018 FIFA World Cup Qualifier Round 2 - Group E at Saitama Stadium on September 3, 2015 in Saitama, Japan.  (Photo by Kaz Photography/Getty Images)
Kaz Photography / Getty Images

- Nije u redu sve svaliti na trenera, i mi smo krivi za sve što se dogodilo - kazao je Hiroki Sakai, reprezentativac Japana i prvotimac Marseillea.

Njegov nasljednik 63-godišnji Akira Nishino, trenutačni tehnički direktor JFA, bivši je veznjak japanske reprezentacije. Do sada je vodio više klubova J-League, među kojima je Gamba Osaka s kojim je osvojio naslov prvaka, a bio je i izbornik olimpijske reprezentacije u Atlanti 1996.

Japan je na SP u Rusiji u skupini H s Kolumbijom, Senegalom i Poljskom. Prvu utakmicu igra protiv Kolumbije 19. lipnja.

Linker
25. travanj 2024 04:00