REUTERS/Matthew Childs
VAHA O UZVRATU U LIGI PRVAKA

'UHVAĆEN' U JAPANU! BIVŠI TRENER DINAMA I PSG-A OTKRIVA 'Za razliku od Parižana, Real njihov nedostatak ne može nadoknaditi'

VAHID HALILHODŽIĆ Bivši trener Parižana o današnjem uzvratnom srazu osmine finala LP
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. ožujak 2018. 16:31

Uhvatili smo ga u Japanu, priprema reprezentativne akcije, njegove ‘Kamikaze’ u ožujku će odmjeriti snage s Malijem i Ukrajinom. To su testovi za Senegal i Poljsku, suparnike u skupini, prvi će suparnik na SP-u biti Kolumbija.

- Bit će teško. Da bismo prošli skupinu potrebna su nam dva, možda i tri velika podviga, sve ove reprezentacije su nominalno ispred nas, favoriti. Mali i Ukrajina bit će nam dobri testovi da vidimo gdje smo u ovom trenutku - javio se Vahid Halilhodžić.

Neće, dakle, biti večeras na Parku Prinčeva, neće uživo pratiti svoj PSG protiv Reala. Ali, prati što se događa u Parizu, vjeruje da njegov bivši klub može napraviti preokret, nadoknaditi tih madridskih 1:3 i otići u četvrtfinale Lige prvaka.

Ništa nije gotovo

- Zašto ne, sve je moguće. Pobjeđivao je PSG već velike momčadi i s više od 2:0, nema razloga da se preda prije početka utakmice. Neće biti jednostavno, ali nemoguće svako nije.

Čak i bez Neymara, bez najskupljeg igrača u povijesti?

- Neću reći ništa novo ako zaključim da je neigranje Neymara veliki hendikep. Ipak se radi o klasnom igraču, jednom od najboljih na svijetu, kome ne bi nedostajao? Međutim, jedan je igrač u zadnje vrijeme u sjajnoj formi, komotno može preuzeti u svoje ruke konce igre PSG-a i zamijeniti sjajnog Brazilca. Govorim o Di Mariji. U ovom je trenutku on možda i najbolji igrač Parižana, igrač koji može odvesti PSG u četvrtfinale. Francuska momčad ima kvalitetu, ništa još nije gotovo.

Posebno, jer rezultat iz prve utakmice i ne pokazuje pravo stanje na terenu?

- Istina. Tek u završnici Real je došao do te prednosti, prije toga PSG je imao dosta prilika, vodio je 1:0. Briljantnu utakmicu odigralo je Marcelo, zabio sjajan gol, sve u svemu, mogao je epilog biti potpuno drugačiji. Očekujem zato večeras neizvjesnu utakmicu u kojoj bi i Real mogao imati dosta problema. Jer, koliko vidim, ozlijeđeni su Kroos i Modrić, upitni za utakmicu, a oni su motor ovog Reala. Oni drže sredinu terena, udaraju ritam igre i ako neće igrati, ili ako nisu sasvim spremni, to može biti jako opasno za Madriđane. Puno bi se toga moglo riješiti na sredini terena, dobije li PSG bitku, ne bih se čudio da dostigne taj neugodni zaostatak. Real za Modrića i Kroosa nema zamjene, bio bi strašan nedostatak ako neće biti u momčadi.

Ali, diže se Cristiano Ronaldo, u zadnje vrijeme je opet u formi, ako negdje zagusti, uvijek on može sam riješiti utakmicu?

- U zadnje vrijeme se vratio onaj stari Ronaldo, naravno da on uvijek može presuditi. Nekako je tijekom jeseni više bio zauzet stvarima izvan terena, na travnjaku nije bio tako ubojit, međutim, sad je pokazao da nisu u pravu oni koji su tvrdili da je ova sezona početak kraja njegovog vrhunca karijere. Ronaldo je u velikoj formi, opet najjača karika Reala. Ali, mislim da je Realova osnovna značajka i to iskustvo koje ima u velikim utakmicama, baš je ono presudilo u Madridu. Real je odigrao i pobijedio u više takvih dvoboja, nije slučajno ni to što je u samoj završnici napravio zavidnu prednost za ovaj pariški dvoboj.

Finale prije finala

Neki ovo nazivaju finalom prije finala. Tko od ova dva kluba ima veće šanse stići do kraja?

- Nema dvojbe, za mene je ovo također finale prije finala. PSG, Real i Manchester City su, po meni, prvi red favorita. Time sam sve rekao, tko prođe večeras u Parizu, vidim ga u finalu. Barcelona jest dobra, dominira u Španjolskoj, ali u Ligi prvaka ipak je koji korak iza ovog trojca.

Na neki način, i Realu i PSG-u ova je utakmica vrhunac sezone, najvažniji meč?

- Kao i dvojici trenera. Zinedine Zidane ostao je ove sezone bez svega, Liga prvaka ostala je zadnja prilika za trofej. Ako ispadne, pogotovo nakon 3:1 u prvoj utakmici, mogao bi to biti njegov kraj u Realu. Slična je stvar i s Emeryjem. On je došao u Pariz upravo da bi napravio taj iskorak u Ligi prvaka, da bi Parižane odveo do završnice. Puno su novca vlasnici kluba uložili, žele rezultat, a domaći trofeji ionako se podrazumijevaju. Ulog je velik za oba trenera, moguće je da će jedan od njih večeras zadnji put biti na klupi svoga kluba. Tako to ide u nogometu, razočaranje će biti veliko, tko god ispao.

Linker
07. svibanj 2024 19:57