Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / CROPIX
OBOŽAVA IGRATI ZA VATRENE

OD FRANCUSKE I BORBE S INIESTOM DO BLATNJAVOG POLJA U GRUZIJI 'Da, pa? Da mogu igrao bi za dvije reprezentacije u isto vrijeme'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. rujan 2016. 00:13

Možda se izgubio u svim događajima i informacijama proteklih dana, a pogotovo u kontekstu priče o nedolasku Alena Halilovića u mladu reprezentaciju.

Ne sudimo nikome, ali hvalimo Marka Roga, koji je potpisao za Napoli, ostvario transfer od petnaestak milijuna eura, sjeo u avion i stavio se na raspolaganje Nenadu Gračanu i U-21 reprezentaciji. A prije dva i pol mjeseca borio se s Iniestom na Euru. Štoviše, gotovo se naljutio na nas što ga to uopće i pitamo.

Ne živi se od jučer

- Što je tu čudno? To je jedino normalno i tako treba biti. Hrvatska reprezentacija je iznad svih nas, bilo koja reprezentacija. Da mogu igrati za U-19 i da me pozovu te se izbornici dogovore, igrao bih i za tu selekciju. Što se mene tiče, ako vremenski stignem ja bih igrao i za mlade i za seniore odjednom. U nogometu se ne živi od jučer, Europsko prvenstvo je bilo krasno iskustvo, ali to je već daleko iza mene i gledam samo unaprijed. Kada god dobijem, pardon, odnosno kad zaslužim poziv za Hrvatsku, s ponosom ću se odazvati.

Onda krenimo kroz U-21 kvalifikacije; dva boda u dvije utakmice, dovoljno ili je trebalo više?

- Pozitivno je što nismo izgubili, a dakako, bilo bi bolje da smo nekoga pobijedili, bolje to nego dva remija. U Koprivnici smo protiv jake Švedske odigrali solidnu utakmicu i na kraju podijelili bodove, a u Gruziji je, iako se ne volim vaditi na takve stvari, baš bilo teško igrati po onakvom terenu. Kad se ne izgubi, onda se ne može biti baš jako nezadovoljan, ali ja sam u Dinamu naučio samo na pobjede. Idemo zato i u Švedsku po pobjedu, nećemo uopće razmišljati o Španjolcima. Uostalom, tko kaže da će oni uzeti sve bodove.

Koprivnica, 010916.
Gradski stadion. 
Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Svedske.
Na fotografiji: Marko Rog.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

Ovo je jedna od naših najjačih generacija, nećemo valjda strepiti za plasman na Euro?

- Slažem se da imamo jako dobru generaciju, ali isto tako moramo biti svjesni da je jako teško plasirati se na Euro u mlađim kategorijama. Recimo, u Poljskoj su samo tri skupine po četiri momčadi, a domaćin ide izravno tako da je jako teško doći do samog natjecanja. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo uspjeh i odemo na to natjecanje, a onda i tamo napravimo rezultat.

Koliko još Hrvatska treba i može biti bolja od ovoga da se u Švedskoj plasira na EP?

- Koliko? Točno toliko da dobijemo u Švedskoj. Bumo vid’li...

Koliko se teško prešaltati iz seniorske reprezentacije u ovu U-21? Nije lako ni promijeniti praktički četiri trenera u tjedan dana (Kranjčar, Sarri, Čačić, Gračan), svaki ima svoje ideje i nije to jednostavno pratiti?

Ne vidim probleme

- Rekao sam već da mi je čast igrati za bilo koju reprezentaciju Hrvatske. Naravno da je bolje da smo uigrani i da znamo trenerove zamisli, ali to je više izraženo u klupskom nogometu gdje smo svaki dan s trenerom i kao momčad zajedno. U reprezentaciji smo ipak znatno manje vremena skupa, nekoliko dana prije utakmice, pa tu i nema neke prilike za uigravanje. No, dobro se poznajemo, više godina igramo zajedno i ne vidim tu neke velike probleme.

Linker
23. travanj 2024 15:21