Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
BITKA ZA EURO

IZBORNIK GA TREBA VIŠE NEGO IKAD Vraća li se 'odbjegli reprezentativac' u jednoj od najvažnijih utakmica 'mini Vatrenih'?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2016. 18:39

Što nakon utakmice u Gruziji kaže izbornik mlade vrste, Nenad Gračan?

- Da, da smo pobijedili Gruzijce, onda bi nam protiv Švedske bio dovoljan bod. Međutim, nisam siguran što je bolje. Možda bi nam bilo lakše igrati na bod, ali možda je bolje da moramo juriti sva tri. Šveđanima također treba pobjeda da budu prvi, tako da će to biti pravi boj. Nadamo se najboljem, prvom mjestu i Europskom prvenstvu, mislim da su to ovi dečki zaslužili - kaže Gračan.

Osvrnuo se na taj sraz s Gruzijcima koji je završio 2:2.

- Ne želim nikoga uvrijediti, ali teren na kojem smo igrali nije primjeren europskim kvalifikacijama, bolji su hrvatski u županijskim ligama. Nije to alibi, ali zaista je bilo iznimno zahtjevno igrati, kontrolirati loptu. Znate, mi smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija visoko podigli letvicu, pa se sad čini da ova dva neodlučena rezultata nisu neki doseg. Ali ostali smo u igri, možemo dobiti Švedsku i otići u Poljsku.

Rijeka, 171115. 
Stadion NK Rijeke na Rujevici.
Kvalifikacijska utakmica za Euro, U21 Hrvatska - Spanjolska. 
Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nakon uspjesnog starta u petom kolu docekuje jednu od najuspjesnijih reprezentacija Europe.
Na fotografiji: Marko Pjaca i Mario Pasalic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Za tu posljednju utakmicu u Švedskoj izbornik drži da će momčad biti pojačanja.

- Računam na Pašalića i Radoševića, tu bi trebao biti i Alen Halilović, vidjet ćemo. Sad nisu bili Pašalić i Radošević jer su realizirali svoje transfere. Također, jako bi nam dobro došlo kad bi nam se pridružio Tin Jedvaj. Duje Ćaleta-Car neće moći igrati zbog viška kartona. Dobro, vratiti će nam se Benković koji u Gruziji nije igrao zbog ozljede, tu je Perić. Ali Jedvaj bi trebao.

Naravno, bilo bi dobro da Ante Čačić opet pusti Roga i Ćorića.

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: Alen Halilovic of Croatia in action during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images
Alen Halilović

- Nisam, naravno, još razgovarao s izbornikom A-vrste Antom Čačićom, oni imaju dvije utakmice zaredom u tom terminu, protiv Kosova i Finske, vidjet ćemo - zaključio je izbornik.

Linker
07. svibanj 2024 16:45