Hanza Media

PIŠE THE GUARDIAN

ONI SU BUDUĆNOST SVJETSKOG NOGOMETA 'Hrvatski Neymar' iz Dinama i Hajdukov talent s 'neobičnim setom vještina' na listi uglednog britanskog medija

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2018. u 12:29

 • Ugledni britanski list The Guardian odlučio je sastaviti listu sa 60 najvećih talenata svjetskog nogometa.

  Mi smo bacili pogled na njihov popis i među mladim nadama uočili imena dvojice hrvatskih nogometaša. Antonio Marin iz zagrebačkog Dinama i Mario Vušković iz splitskog Hajduka oduševili su Britance koji su ih uvrstili uz igrače kao što u sin Lilana Thurama, Khephren Thuram-Ulien, te supertalent iz Real Madrida - Brazilac Rodrygo.

  No vratimo se mi na igrače koji bi mogli krojiti budućnost hrvatskog nogometa.  "Jedan od onih prirodnih talenata kakvi instantno privlače pozornost oka. Kako zbog energije, tako i zbog vrhunske koordinacije, samopouzdanja, uništavanja protivničkih obrana s brzim promjenama smjera, vještim driblinzima i mogućnosti da uputi udarac s bilo kojom nogom. To je hrvatski Neymar u stvaranju. Najprikladniji je za ulogu u napadu. Riječ je o igraču koji je u svibnju debitirao za seniorsku momčad Dinama i koji već godinama privlači pozornost najboljih europskih klubova", stoji u opisu 17-godišnjeg Marina.

  Uslijedila je zatim analiza talentiranog braniča Bijelih:

  "S 15 godina i tri mjeseca bio je najmlađi član hrvatske U-17 reprezentacije za koju je debitirao u veljači 2017. godine. 'Ono što ga izdvaja od drugih i što nagovještava da bi mogao igrati na elitnoj razini je njegov neobični set vještina', rekao je Krešimir Gojun, glavni čovjek Hajdukove akademije. 'On nije samo dominantan u startovima, već je i izvanredan u gradnji igre. Često postiže golove i može postići pogodak iz slobodnih udararaca'. Debitirao je i postigao gol ovog ljeta za Hajdukove rezerve u Drugoj HNL", riječi su kojima je predstavljen Vušković.

  Kompletnu listu s najvećim talentima u izboru The Guardiana pogledajte OVDJE.

  Iz drugih medija