Damir Krajac / CROPIX
U-23

OSLABLJENI DINAMO SE PORAZOM OPROSTIO OD PREMIER LEAGUE INTERNATIONAL CUPA Senzacija protiv Leicestera je izostala, usprkos jako dobrom startu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 23:37

Dinamovoj U-23 momčadi trebala je pobjeda od tri razlike protiv Leicestera kako bi se plasirala u četvrtfinale (šest pobjednika skupina i dva najbolja drugoplasirana) Premier League International Cupa u kojemu su Modri lani izgubili u finalu od Bayerna. No, bio je to prevelik zalogaj, senzacija je izostala, Dinamo se od tog natjecanja oprostio porazom 1:2.

Nije Igor Jovićević mogao računati na nekoliko važnih igrača, poput ozlijeđenih Marina, Gvardiola i Franjića te suspendiranog Đire, ali i takva je 'krnja' momčad sasvim dobro otvorila utakmica. Nakon udarca Kim Kyu-Hyeonga glavom pokraj gola, Modri su u 22. minuti zabili. Odličnu akciju odigrali su Jovićević, Ćuže i Šipoš, Dinamov stasiti centarfor poentirao je za vodstvo. Tada su Dinamovi nogometaši osjetili da bi možda mogli i do tih plus tri, samo koju minutu kasnije, Jovićević je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara 'stresao' gredu. Međutim, već u 29. minuti bilo je 1:1, u gužvi pred Dinamovim golom nakon kornera najbolje se snašao Wright i vratio Leicester u 'egal'. Nakon toga Englezi su bili bolji, a onda im je i Dinamov vratar poklonio loptu za 2:1, zabio je ponovno Wright. Imao je potom i Dinamo neke prilike, ali imali su i domaćini za povećanje vodstva, pamtimo i jednu odličnu Juricovu obranu, no završilo je rezultatom koji na kraju nikome nije donio prolaz. Leicester je osvojio drugo mjesto (iza Arsenala i Villarreala), ali sa slabijom gol-razlikom od najboljih drugoplasiranih West Hama i Monaca. Dinamo je završio kao treći u skupini.

Spomenimo i da je za Jovićevićevu momčad na poziciji lijevog beka zaigrao Damjan Daničić, dvadesetogodišnjak koji je ove zime u Dinamo II došao iz - beogradskog Voždovca. Bivši igrač Crvene zvezde ima šest nastupa u srbijanskoj Superligi ove sezone, dva po 90 minuta, oba puta protiv Crvene zvezde. Ovo mu je bilo službeni debi za Modre, igrao je dosad samo u jednoj prijateljskoj utakmici.

Za Dinamo su igrali: Juric - Hrvoj, Kim Hyun Woo, Šutalo, Daničić - T.A. Tolić, Kim Kyu-Hyeong (od 77. Bagarić), Krizmanić - Jovićević (od 57. Mišković), Šipoš (od 46. Baturina), Ćuže.

Linker
26. travanj 2024 22:28