Getta Images
BIO BI VELIKO POJAČANJE

PIONIR POVRATKA U HAJDUK ODUŠEVLJEN MOGUĆIM DOLASKOM VATRENOG 'Na Poljudu trenutno nemaju takvog igrača i on im je potreban'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 11:49

Dok se prijelazni rok bliži kraju, a priča oko povratka Filipa Bradarića još je vruća, pregovori traju, dok igrač pokušava s Cagliarijem i poljudskim klubom iznaći najbolje rješenje za posudbu, valja se prisjetiti brojnih povratnika u bijeli dres otkako je HNL-a. Najsvježiji je primjer Mijo Caktaš, a prije njega još su se recentno vraćali Josip Radošević i Hrvoje Milić. Pogled dalje u povijest donosi imena poput Srđana Andrića, Mate Neretljaka, Hrvoja Vejića, Josipa Skoke, Anthonyja Šerića, Igora Tudora, Gorana Sablića, Deana Računice, Slavena Bilića, Nenada Pralije, Ivana Leke, Ante Miše, Milana Rapaića, Tomislava Ercega, Marija Carevića.

No najzvučniji povratci dogodili su se 1994. godine, kada su došli Aljoša Asanović, Igor Štimac, Tonči Gabrić i Goran Vučević. Sezonu ranije vratili su se Stipe Andrijašević i Zoran Vulić, a sve je to bio put prema osvajanju duple krune i igranju četvrtfinala Lige prvaka. Naš sugovornik, legendarni trofejni igrač i trener Hajduka Zoran Vulić, čiji je pogodak Zagrebu u Kranjčevićevoj Miroslavu Žitnjaku iz velike daljine utro put prema tituli 1994., nakon koje će Hajduk zaigrati pod Ivanom Katalinićem u Ligi prvaka i doći do četvrtfinala s Ajaxom, u startu će kazati:

"Ja sam pionir povratka u Hajduk, prije mog dolaska pamtim još dolaske Dražena Mužinića i Luke Peruzovića."

Iskusnog smo Vulića upitali što misli o povratku Filipa Bradarića u redove Hajduka.

"Po meni, to je jako dobra stvar. I za Filipa, ali prvenstveno za Hajduk, koji u ovom trenutku nema takvog igrača. Hajduku je potreban igrač poput Leke, Računice, Asanovića, Bake Sliškovića ili Kranjčara, kakve je povijesno imao. Bradarić je reprezentativac, iskusan je, zna kada treba stati na loptu, o njegovim igračkim kvalitetama ne treba ni trošiti riječi. Daj Bože da se vrati, jer kada bi se vratio, mislim da bi svi profitirali."

Teško je na temelju samo jednoga potencijalnoga povratka uspoređivati to s Vulićevim vremenom i napadom na trofeje, slaže se i on s tom konstatacijom.

"Rano je to tome pričati, a i vremena su se promijenila u odnosu na tada. Drugačije se gleda na nogomet i sve oko njega. Netko će reći, star je, što će nam, drugi će reći - odličan je. Sto ljudi, sto ćudi. U ovom trenutku prvenstveno gledam Hajduk, činjenicu da bi dobio plemenitog igrača, koji mu fali. Nadam se da na kraju svi možemo biti sretni, da Hajduk može izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka, osobno bih to jako volio. A Filip na tom putu jako puno može pomoći ovoj momčadi na kojoj se u određenim fazama igre vidi da im nedostaje netko tog profila, s iskustvom, tko je u stanju u datom trenutku gurnuti loptu u rupu. Mislim da to može biti dobra priča."

Vulić je iskusio povratke igrača ne samo dok je bio igrač nego i kasnije kao trener te povratak klupskih snaga smatra pozitivnom pričom.

"Apsolutno. Filip ne dolazi radi novca, dolazi isključivo da bi pomogao sebi, a kada pomaže sebi, pomaže i Hajduku. Mislim da novac tu nije neki problem, jedino je normalno da neće ići ispod nekih svojih limita. Njegov je povratak pozitivan, pogotovo u momčadi kojoj fali iskustva", zaključio je Vulić.

Linker
26. travanj 2024 10:27