Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images
FOOTBALL LEAKS

POČINJE ERA NOVOG NOGOMETNOG PORETKA! BLIŽI SE KRAJ LIGE PRVAKA KAKVU POZNAJEMO? Najbogatiji klubovi Europe napuštaju Uefu i pokreću Super Ligu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2018. 13:39

Football Leaks otkriva kako bi za tri godine moglo doći do velike revolucije u nogometu, a potpisat će je 16 najbogatijih nogometnih klubova u Europi. Naime, 2021. godine stiže Super Liga koja bi u drugi plan mogla baciti Ligu prvaka. Spomenutih 16 klubova mogli bi napustiti Uefu kako bi mogli zaigrati u Super Ligi.

Real, Barcelona, Manchester United, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool i Milan kao osnivači, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter i Roma kao gosti igrat će prvu sezonu novog natjecanja.

Reuters, Getty Images, sn ilustracija

Osim što će Liga prvaka drastično izgubiti na važnosti Super Liga mogla bi stvoriti i velike probleme u nacionalnim prvenstvima. Spomenuti klubovi bi u svojim ligama mogli većinu vremena igrati u rezervnim sastavima kako bi s udarnim sastavima ostvarivali što bolje rezultate u Super Ligi.

Već je dogovoren i format samog natjecanja koji se sastoji od dvije faze. Prvo će se igrati po grupama, a zatim na ispadanje. Super Liga imat će i drugu ligu iz koje će najbolji klubovi ulaziti među elitu, odakle će najlošiji klubovi ispadati u drugi razred.

Čitava priča zapravo znači veliki poraz Uefe koja se borila kako bi najbogatije zadržala pod svojim okriljem, ali izgleda kako to u konačinci neće biti slučaj.

Linker
26. travanj 2024 17:05