Epsilon/Getty Images
LIVERPOOL ECHO

ENGLEZI GA PUSTILI, A SADA SE PITAJU JESU LI UČINILI PRAVU STVAR Hrvat je po učinku osmi ofenzivac Lige prvaka, iza njega je čak i Barcin Luis Suarez!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. studeni 2018. 12:35

Naravno da u Evertonu pomno prate svaki Vlašićev nastup za CSKA i često se vode rasprave je li mladog Hrvata trebalo pustiti na posudbu, odnosno je li mu trebalo dati šansu u Evertonu.

Liverpool Echo tako je jučer u eter pustio iznimno zanimljiv članak u kojem su izneseni podaci vezani uz nastupe igrača u Ligi prvaka i po njima je Vlašić osmi ofenzivac Lige prvaka nakon tri odigrana kola.

Dakle, statistički je najbolji Leo Messi koji je u dvije utakmice za Barcelonu zabio pet pogodaka, te je oba puta bio igrač utakmice. Iza Argentinca smjestio se Edin Džeko, pa Brazilac Neymar. Potom slijede Paulo Dybala, Marco Reus, David Silva i Christian Eriksen, da bi se na sjajnoj osmoj poziciji našao Nikola Vlašić. Zanimljivo, deveti u tom poretku je Luis Suarez...

Liverpool Echo još je jednom zadovoljno istaknuo kako se Vlašić na ljeto vraća u klub, ali i zabrinuto podvukao da je pitanje želi li se hrvatski ofenzivac uopće vratiti. S druge strane, pišu Englezi da je Gylfi Sigurdsson ove sezone odličan i da je ukupno još uvijek iznad Vlašića, a da je očito pozicija iza napadača u sustavu 4-2-3-1 koji forsira Marco Silva ta u kojoj bi se mladi Hrvat najbolje snašao. Doduše, Sigurdsson ima 29, a Nikola tek 21 godinu...

Linker
04. svibanj 2024 01:39