OPORAVIO SE OD BOLESTI

ISPOVIJEST TRENERA KOJI SE MEĐU PRVIM SPORTSKIM DJELATNICIMA ZARAZIO KORONAVIRUSOM! 'U jednom trenutku te uhvati strah, za njih sam bio jako zabrinut'

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. ožujak 2020. 10:30

Mikel Arteta se oporavio od koronavirusa. Trener Arsenala bio je jedan od prvih zaraženih u nogometnom svijetu, a nakon dva tjedna borbe protiv ove bolesti, klub je na svojim stranicama objavio kako je 38-godišnjak sada izliječen.

Španjolski trener simptome je osjetio neposredno nakon što je objavljeno da je Evangelos Marinakis, vlasnik Olympiacosa zaražen koronavirusom. 'Topnici' su u Europskoj ligi igrali protiv grčke momčadi, a Arteta je, kao i veliki dio Arsenalove momčadi, bio u kontaktu s Marinakisom.

"Osjetio sam neke simptome, a u razgovoru s čelnicima kluba shvatili smo da je kontaktu bilo izloženo nekoliko igrača Arsenala i puno ljudi koji rade u klubu. U tom trenutku nam je bilo važno da što prije odgodimo utakmicu protiv Manchester Cityja", prepričao je Arteta za Arsenalovu klupsku internetsku stranicu.

"U jednom trenutku shvatiš kako je raznim kontaktima virusu izložen veliki broj ljudi. Tada te uhvati strah", kaže Arteta koji nije imao jače simptome i uspješno je prebolio ovu bolest. No, najveći strah je bio zbog obitelji.

"Bio sam izoliran u jednoj sobi i koristio sam poseban WC, ali se svejedno zarazila i moja supruga kao i dadilja moje djece. Bio sam jako zabrinut za djecu, ali oni nisu dobili koronavirus. Hvala Bogu sada smo svi dobro."

Arteta kaže kako su mu u ovoj izolaciji neke stvari jako nedostajale.

"Mi živimo u svijetu gdje je sve na društvenim mrežama, sve je na porukama na WhatsAppu, ali u ovoj situaciji shvatiš koliko je važno dodirivati jedan druge, osjetiti jedan druge i grliti ih. Nedostaje mi da to napravim s ljudima koje volim. Moramo biti puno emocionalnije otvoreniji, moramo jedan drugome reći što osjećamo", rekao je Arteta i zaključio:

"Ovaj virus je zaustavio svijet i promijenio sve u našim životima. Moramo naučiti tu lekciju, ne možemo za dva ili tri mjeseca - ako uspijemo pobijediti virus tada - zaboraviti na ovo sve. Ovo je jako važno."

Linker
26. travanj 2024 22:04