Slavlje Juergena Kloppa
 PAUL ELLIS AFP
POVRATAK STOPERA

NAKON NOVE POBJEDE U DERBIJU PROTIV TOTTENHAMA, KLOPP NAJAVIO NAJBOLJE MOGUĆE VIJESTI 'Vidjet ćemo kada će biti potpuno spremni, obojica rade žestoko'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 12. siječanj 2020. 10:37

U derbiju 22. kola Liverpool je u Londonu svladao Tottenham 1:0, a utrka za naslov prvaka dobiva u Premiershipu fiktivni karakter. Domaćini su bili lišeni pomoći svojeg najvećeg aduta, ozlijeđenog Harryja Kanea što im je otežalo ionako težak posao u srazu s najboljom momčadi lige.

Čudesna momčad Jürgena Kloppa osvojila je 61 bod u 21 odigranoj utakmici što je novi rekord Salaha i društva u elitnom razredu engleskog nogometa, a nitko takav učinak nije ostvario u niti jednoj od pet najboljih europskih liga. Liverpool trenutno ima 16 bodova prednosti u odnosu na Leicester, apsolutno nestvarna razlika u ovom dijelu sezone.

- Moramo analizirati utakmici, jer smo trebali izgledati bolje, ali najvažnija su tri boda osvojena protiv zahtjevnog suparnika. Prednost je velika, ali u našoj igri ima još prostora za napredak - istaknuo je najbolji stoper svijeta Virgil van Dijk.

- To je nogomet nekad dobijete više, a nekada manje od onoga što zaslužite. Dečki su bili fantastični, ali na žalost nisu nagrađeni barem bodom - u svom je stilu prokomentirao Jose Mourinho.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 11: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool embraces Roberto Firmino of Liverpool following the Premier League match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC at Tottenham Hotspur Stadium on January 11, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Justin Setterfield Getty Images

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp izjavio je da bi se Dejan Lovren sljedećeg tjedna trebao vratiti punim treninzima momčadi s Anfield Roada. Hrvatski reprezentativni stoper je izvan akcije od pred kraj prošle godine zbog problema s bedrom, zbog kojih je propustio Svjetsko klupsko prvenstvo i nekoliko premierligaških utakmica, ali sada je, prema Kloppovim riječima, blizu povratka.

- Lovrena i Fabinha sljedećeg tjedna očekujem na treninzima. To je za nas jako dobra vijest, a vidjet ćemo kada će biti potpuno spremni za nastupe, ali obojica rade žestoko - izjavio je njemački trener.

Lovren je ove sezone skupio 12 nastupa u svim natjecanjima za Liverpool, uz po jedan pogodak i asistenciju, te se bio ustalio u početnoj momčadi.

Linker
26. travanj 2024 15:29