Ina Fassbender / AFP
PIŠE DAILY MAIL

OTKRIVENO: NORVEŠKO ČUDO OD DJETETA VEĆ JE REKLO DA MAN. UNITEDU I ONDA JE DOŠLO DO POTPUNOG ZAOKRETA Evo zašto je propao Haalandov transfer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2020. 14:02

Erling Braut Haaland glavna je tema u nogometnim krugovima nakon prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

Sjajni 19-godišnji dvama je golovima donio 2:1 pobjedu Borussiji Dortmund protiv PSG-a, a u redovima žuto-crnih zabio je 11 golova u prvih sedam nastupa.

Nakon takvog starta u redovima bundesligaškog velikana navijači Manchester Uniteda ne mogu prežaliti što Haaland nije potpisao upravo za 'Crvene vragove'. A u prosincu prošle godine tadašnji je igrač Red Bull Salzburga održao nekoliko razgovora s nekoliko uglednih klubova, a među njima je bio i Manchester United.

Daily Mail tvrdi da je Haaland rekao da želi transfer na Old Trafford, ali sve se promijenilo nekoliko tjedana kasnije. Navodno je Haaland rekao da i menadžeru Ole Gunnar Solskjaeru i glavnom operativcu Edu Woodwardu, da bi na kraju izabrao - Dortmund. Presudnim se pokazalo igranje u Ligi prvaka, a United je bio neodlučan u cijeloj priči zbog poslovanja s igračevim agentom Minom Raiolom i nesuglasica oko načina isplate i općenito financija. Jedan od najpoznatijih nogometnih menadžera svijeta, ujedno i predstavnik Paula Pogbe, u zadnje vrijeme nije u dobrim odnosima s 'Crvenim vragovima' i često se razmijenjuju 'otrovne strelice' putem društvenih mreža.

Kako bilo, Haaland je na kraju umjesto u Manchester Unitedu završio u Borussiji Dortmund i to za svega 20 milijuna eura odštete, što realno za engleskog velikana ne predstavlja nikakav problem...

Linker
26. travanj 2024 03:32