REUTERS/Richard Carson
MOURINHO U EKSTAZI

VIDEO: SVIJET VEĆ DUGO NIJE VIDIO OVAKVU UTAKMICU Nevjerojatni Manchester United bio na koljenima, prijetila mu je katastrofa, a onda se dogodilo čudo

Manchester United srušio je Manchester City usred Etihada u jednom od najluđih derbija u povijesti nogometnog grada! Iako su Mourinho i društvo nakon prvog poluvremena gubili 2:0, a po prilikama su trebali i teže stradati, u drugom je uslijedilo pravo sportsko čudo. Junak Pogba zabio je dva gola, a 3:2 pobjedu je gostima donio Chris Smalling.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2018. 21:31

Rijetko viđenim preokretom u drugom poluvremenu nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su u velikom gradskom derbiju na stadionu Etihad Manchester City sa 3-2 (0-2) i tako odgodili već pripremljeno šampionsko slavlje momčadi Pepa Guardiole, koja je pobjedom mogla potvrditi osvajanje petog naslova prvaka Engleske.

Pogocima Vincenta Kompanyja (25) i Ilkaya Gundogana (30) Man. City je došao do dva gola prednosti. Kako je Guardiolina momčad igrala u prvom poluvremenu, stjeravši United u mišju rupu, činilo se da Joseu Mourinhu prijeti katastrofa.

No, City je propustio u prvom dijelu napuniti mrežu De Gee, što im se kao bumerang vratilo u drugom.

U razmaku od samo dvije minute, pogocima u 53. i 55. minuti Paul Pogba je izjednačio na 2-2, a Chris Smalling je u 69. minuti na drugu asistenciju Alexisa Sancheza pogodio za 3-2. Guardiola je do kraja dvoboja ubacio u igru Kevina De Bruynea i Sergija Aguera, ali rezultat se nije promijenio.

City je došao na prag izjednačenja u završnici, ali Agueru je udarac glavom obranio De Gea, a Raheem Sterling je iz blizine pogodio vratnicu.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 01:53