REUTERS/Andrew Yates
LIGA PRVAKA

POSLJEDNJE VIJESTI UOČI IZLASKA U 'RING' IZ PLAVOG I CRVENOG KUTA Na spektakl u Manchesteru svi će poželjeti istrčati makar i sa slomljenom nogom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2018. 19:58

Manchester City pokušat će protiv Liverpoola od 20:45 sati na svom Etihadu nadoknaditi 0:3 iz prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Pep Guardiola i Jürgen Klopp imali su velike derbije za vikend u Premiershipu i pitanje je koliko su se igrači oporavili za novi veliki izazov.

CITYJEV KUT - Agüero se vraća u početnih 11

Težak tjedan je iza Građana s bolnim porazima na Anfieldu te protiv gradskih rivala. I dok će prvenstveni naslov osvojiti već u idućem kolu, nema tu problema, 3:0 iz Liverpoola velika je mrlja na i velika prijetnja ispadanju iz Lige prvaka. Ipak, City je u stanju svaku momčad na svom travnjaku svladati minimalno sa 3:0!

- Protivnici nam dođu četiri puta pred mrežu i postignu tri pogotka. Ne postoji sistem protiv toga, radi se o kompliciranim situacijama. Krivnja je svakako djelomično i moja - kazao je katalonski trener nakon šest primljenih pogodaka u 180 minuta.

Prime li večeras makar jedan, morat će ih postići pet...

- Kad igrate protiv Liverpoola ili TOP europskih momčadi, onda morate zatvoriti vrata, ‘ubiti’ utakmicu. Mi to protiv Uniteda nismo učinili. Zašto su Real Madrid i Barcelona uvijek u završnim kolima Lige prvaka? Zato jer napadači pretvaraju polušanse u pogotke.

Što se izostanaka tiče, Guardiola nema većih problema jer se oporavio Agüero, dok Fernandinhova suspenzija vrijedi samo za nacionalno prvenstvo. (vf)

LIVERPOOLOV KUT - Klopp: Salah bi trebao biti spreman

Sjajan rezultat iz prvih 90 minuta imaju Redsi, no ništa još nije riješeno, jer se valja prisjetiti dvoboja na Etihadu iz jesenskog dijela sezone i pobjede Cityja od 5:0. Međutim, da bi spriječio takav razvoj događaja, Jürgen Klopp je protiv Evertona odmorio oba beka (Alexander-Arnold, Robertson), donekle Oxlade-Chamberlaina i Firmina, a Mohamed Salah trebao bi biti spreman.

- Nisam još 100 posto siguran hoće li Salah igrati, ali prije bih rekao ‘da’, nego ‘ne’ - rekao je jučer Klopp.

Što se izostanaka tiče, nema Matipa (ozljeda) i Hendersona (kartoni), pa su stoperi poznati (Van Dijk i Lovren), dok bi Emre Can mogao biti vrlo značajan u kompoziciji igre na Etihadu.

- Guardiola je najbolji trener na svijetu, ali ne postoji savršena nogometna momčad. Znao sam da je moguće natjerati City na defenzivu, da mogu primiti nekoliko golova, i oni su samo ljudska bića, bez obzira što su prvaci Engleske. Manchester Unitedu su mogli lako zabiti pet-šest golova i Liverpool će morati biti na maksimumu da ostvari prolaz u polufinale Lige prvaka - kazao je Klopp. (vf)

Linker
06. svibanj 2024 01:15