youtube

RUKA PREKO USTA I MULJAJ

PRIČA KOJA JE ZATRESLA NOGOMETNI SVIJET Evo kako je Falcao dogovorio namještanje posljednje utakmice kvalifikacija: 'Stari, prolazimo jedni i drugi'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.10.2017. u 18:59

 • Već dva dana traje priča o tome kako su igrači Kolumbije u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pregovarali s Peruancima da u posljednjih pet minuta susreta sačuvaju rezultat.

  Brazil je u tom trenutku vodio 3:0 protiv Čilea i to je značilo kako svi 'idu dalje'. Kolumbija direktno, dok bi Peru put u Rusiju tražio preko dodatnih kvalifikacija protiv Novog Zelanda. Naime, u 84. minuti susreta je umjesto Jamesa Rodrigueza u igru ušao Chara i to sa samo jednim zadatkom, kako bi svima na terenu priopčio rezultat s druge utakmice.

   

  Jasno se moglo vidjeti na snimkama kako Falcao prekrivajući usta govori nešto Peruancima, a može se opretpostaviti i što, jer, trebalo je još samo kratko sačuvati tih 1:1. Kapetan Kolumbije otišao je do jednog protivničkog nogometaša i pokušava ga uvjeriti kako su svi zadovoljni trenutnom situacijom i da bi do kraja trebalo odigrati 'prijateljsku' utakmicu.

   

  Nakon susreta, nogometaš Perua Renato Tapia je i otkrio čitav razgovor:

  - Bili smo potpuno koncentrirani na utakmicu, a pet minuta do kraja prišao mi je Falcao. Nakon što sam shvatio da je neusjpešno nagovarao moje suigrače. Rekao mi je 'Stari, prolazimo jedni i drugi. Ajmo biti sretni s ovim rezultatom'. Ja sam definitivno bio sretan. Nakon toga smo utakmicu završili onako kako je trebalo - rekao je Tapija.