Ivan Rakitić
 David Ramos/Getty Images
PRIMERA

EVO KAKO ŠPANJOLCI GLEDAJU NA 'SLUČAJ RAKITIĆ' Prije će igrama nastojati vratiti povjerenje, a ne prijetnjama odlaskom u neki drugi klub

'Iduće utakmice bit će ključne da vidimo što smjera no sezona je duga, bit će velikih izazova za momčad tako da će Rakitić imati priliku vratiti se gdje je bio'
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 10. siječanj 2017. 09:31

Nakon što je Barcelona demantirala vijest o odlasku Rakitića u Manchester City, koja se u Španjolsku bila proširila iz Hrvatske, novinari koji prate katalonski klub kažu da hrvatski reprezentativac nikada nije ni dao naslutiti kako bi htio otići. Štoviše, napominju kako će se u nadolazećim tjednima boriti za mjesto u momčadi.

"Ivan je karakterna osoba koja se ne predaje. Ne sluša on nikakve ponude sa strane, to je više puta dao do znanja", kaže Francesc Aguilar, komentator dnevnih novina Mundo Deportivo sa sjedištem u Barcelone.

"Njegova izvedba i ponašanje bili su dobri od dolaska u klub i to nitko ne može negirati. Ovo jest neugodna situacija, no on će se pokušati opet nametnuti.

Rakitić u Španjolskoj igra od siječnja 2011. kada je došao u Sevillu iz njemačkog Schalkea. Sevillu je 2014. napustio s kapetanskom vrpcom oko ruke, čime je bio prvi strani kapetan nakon Diega Maradone.

"On je čovjek koji poštuje odluke trenera, ne svađa se, te se stavlja u funkciju ekipe. Radije će treniranjem nastojati vratiti povjerenje trenera Enriquea nego prijetnjama odlaskom u neki drugi klub", kaže Aguilar.

Rakitić se osjeća ugodno u Španjolskoj, također njegova supruga Raquel i kćerke. Sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2019. i o produženju se pregovara iako ne brzo kao što je on očekivao.

"To što u nedjelju nije bio u momčadi, čak ni na klupi, novi je korak u njegovoj situaciji. U sadašnjim uvjetima je i Rakitić svjestan da ne treba požurivati potpisivanje novog ugovora", kaže Luis Rojo, dopisnik dnevnika Marca u Barceloni.

"Pregovori će se odvijati sporo, no nema nikakve žurbe jer mu ugovor istječe tek za 2,5 godine. Tim više što je uprava sada usredotočena na novi Messijev ugovor, a tu su još i hitni pregovori s Iniestom i Ter Stegenom."

Jordi Batalla, izvjestitelj Mundo Deportiva, napominje kako će u nadolazećim tjednima biti jasnije namjere Enriquea s Rakitićem.

"Iduće utakmice bit će ključne da vidimo što smjera no sezona je duga, bit će velikih izazova za momčad tako da će Rakitić imati priliku vratiti se gdje je bio", zaključuje Batalla.

Linker
26. travanj 2024 23:13