Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
ŠPANJOLSKI DERBI

FOTO: KAKVA UTAKMICA NA NOU CAMPU Barcelona 90 minuta lomila Atletico s igračem više pa u 60 sekundi razbila Madriđane i stigla do korak do naslova!

U derbiju 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je pobijedila Atletico Madrid sa 2-0, a oba gola Katalonci su zabili u posljednjih pet minuta utakmice (85 i 86. minuta).
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2019. 12:31

BARCELONA - ATLETICO MADRID 2:0 (Suarez 85', Messi 86')

BARCELONA: Ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suarez, Messi

ATLETICO MADRID: Oblak - Filipe Luis, Godin, Gimenez, Arias - Koke, Thomas, Rodrigo, Saul - D. Costa, Griezmann

Barcelona je dominirala i dugo lomila Atletico, posebice nakon 28. minute kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je zbog prigovora isključen Diego Costa.

Sve do 85. minute Atletico je na životu držao slovenski vratar Jan Oblak koji je branio sjajno. No, tada je u razmaku od dvije minute primio dva gola, a strijelci su bili Luis Suarez i Lionel Messi. Prvo je Suarez u 85. zabio za 1-0, a dvije minute kasnije pobjedu Barce je potvrdio Messi. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcelonu.

Ovom pobjedom Barcelona je pobjegla Atleticu na 11 bodova viška i praktički riješila pitanje prvaka.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Atletico Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 6, 2019   Atletico Madrid's Diego Costa clashes with Barcelona's Gerard Pique after being sent off             REUTERS/Albert Gea
REUTERS

U ranije odigranom susretu Real je preokretom na Bernabeu pobijedio Eibar sa 2-1, a oba gola je zabio Karim Benzema.

Eibar je poveo preko Cardone (39), a Real je slabom igrom u prvom dijelu izazvao koncert zvižduka. No, potom ih je u drugom poluvremenu spasio Benzema golovima u 59. i 81. minuti. Luka Modrić je igrao do 77. minute.

Barcelona vodi sa 73 boda, Atletico Madrid ima 62, a Real Madrid 60 bodova.

Girona - Espanyol 1-2 (Stuani 80-11m / Darder 59, 89)

Real Madrid - Eibar 2-1 (Benzema 59, 81 / Cardona 39)

Rayo Vallecano - Valencia 2-0 (De Tomas 32, Suarez 90+1)

Barcelona - Atletico Madrid 2-0 (Suarez 85, Messi 87)

Rezultati by SofaScore

BARCELONA - ATLETICO MADRID 2:0 (Suarez 85', Messi 86')

BARCELONA: Ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suarez, Messi

ATLETICO MADRID: Oblak - Filipe Luis, Godin, Gimenez, Arias - Koke, Thomas, Rodrigo, Saul - D. Costa, Griezmann

--------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' - GOOOL! U nepune dvije minute Atletico je ostao bez nade da će se u Madrid vratiti barem s bodom. Messi je opet odradio čudesan posao, prvo je 'zavaljao' Gimeneza, a zatim je dugo čekao i 'vagao' Godina da bi potom smireno plasirao loptu u bliži kut za 2:0!

85' - GOOOL! Alba je pronašao Suareza na vrhu šesnaesterca, a Urugvajac je fantastičnim udarcem od vratnice pronašao put do Oblakove mreže!

80' - Druga zamjena u momčadi Barcelone. Izašao je Coutinho, a mijenja ga Alena.

70' - Aktivirali su se igrači Barcelone, zaredalo se sada nekoliko ozbiljnih prigoda. Messi je podigao tempo igre cijele momčadi i stvorio nekoliko opasnih situacija, no čudesni Slovenac na vratima Atletica održava svoju momčad u igri koja se i dalje bori s igračem manje.

64' - Mijenja sada i Valverde. Umjesto Arthura u igri je Malcom.

63' - ŠTO JE SADA OBRANIO JAN OBLAK! Messi je prošao pola terena i nanizao nekolicinu igrača Atletica, a zatim savršeno uposlio Suareza koji je izbio potpuno sam pred Oblaka, a slovenski vratar brani taj zicer!

58' - Simeone radi i drugu zamjenu na utakmici. Iz igre je izvadio Filipea Luisa, a ušao je Alvaro Morata.

54' - Iznimno monotonu utakmicu gledamo u nastavku, nema pravih prigoda ni na jednoj ni na drugoj strani. Sada je Suarez isprobao svoj udarac, ali je obrana Atletica uspjela blokirati taj pokušaj.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Barceloni. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

44' - SJAJNA PRILIKA ZA BARCU! Lijepo su kombinirali Rakitić i Messi, hrvatski je veznjak ostavio povratnu za Messija na vrhu šesnaesterca, Argentinac je opalio isprve, no sjajni Jan Oblak još je jednom na pravome mjestu.

35' - NOVI PROBLEMI ZA SIMEONEA! Arias se ozlijedio i ne može nastaviti susret. Izašao je iz igre, a zamijenit će ga Angel Correa.

29' - DIEGO COSTA JE POTPUNO POLUDIO NAKON JEDNE SUČEVE ODLUKE I DOBIO IZRAVNI CRVENI KARTON! Žuti karton zbog prigovora dobio je i Gimenez. Diega Costu je s terena ispratio Pique, smirujući ga pritom, a Diego Simeone nije htio ni pogledati svog napadača dok je odlazio u svlačionicu.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Atletico Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 6, 2019   Atletico Madrid's Diego Costa is shown a red card by referee Jesus Gil Manzano              REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

26' - Partey je dobio žuti karton zbog prekršaja na Ivanu Rakitiću u trenutku kada je hrvatski veznjak prijetio povući kontru.

23' - Prilika za Barcelonu! Messi je izveo slobodan udarac, sa 'svoje' pozicije na desnoj strani s oko dvadeset metara, no ovoga je puta lopta prošla malo iznad grede.

14' - Kakva je ovo šansa bila za Barcu! Messi je savršenom loptom pronašao Albu u šesnaestercu koji u situaciji 'jedan na jedan' s Oblakom pogađa vratnicu!

9' - Prvu veću prigodu na utakmicu imao je Atletico Madrid! Nakon jednoga centaršuta najbolje se snašao Diego Costa i glavom je tukao malo iznad grede!

1' - Počela je utakmica u Barceloni!

--------------------------------------------------

20.40: Igrači su istrčali na travnjak Camp Noua. Glavni sudac je Jesús Gil Manzano. Sve je spremno za početak!

20.15: Pogledajte dolazak igrača Barcelone na stadion:

20.00: Zavirite u svlačionicu Atletico Madrida:

19.45: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
27. travanj 2024 02:57