Alex Caparros Getty Images
SVE JE REKAO

JEDNOM JE REČENICOM NOVI TRENER BARCE OPISAO LJEPOTU TRENERSKOG POSLA: 'Jučer sam šetao s kravama u selu, danas treniram najbolje igrače na svijetu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2020. 17:22

Nakon dosta dugačkih pregovora, ali i odugovlačenja s neminovnim, a to je bila smjena Ernesta Valverdea, u Barceloni imaju novog trenera prve momčadi nogometnog kluba. To je 61-godišnji Quique Setien, trener koji je slavu stekao vodeći Betis, s kojim je pak ostvarivao vrhunske rezultate. Već jutros vodio je prvi trening na Camp Nou, a onda je odradio i službeno predstavljanje.

Jedna je izjava posebno odjeknula na pressici, a ona dočarava svu ljepotu trenerskog posla.

- Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas u Barceloni treniram najbolje igrače na svijetu. Riječi su to bivšeg trenera Betisa koji slovi za studioznog stratega, ali i za čovjeka kojem će trebati vremena da bi implementirao svoj sustav i filozofiju u klubu.

Predstavio ga je predsjednik Josep Bertomeu, iza kojeg je maratonski sastanak održan u ponedjeljak. Nakon njega je postalo jasno da je Valverde bivši, a da će se povjerenje dati Setienu.

- Klub poput Barcelone uvijek nosi svoje probleme, ali i nagrade. Znamo Quiquea i njegov način igranja. On jako pazi na stil igre i u tome se slažemo. Zahvalni smo Ernestu Valverdeu za sve što je učinio s nama u ove dvije i pol godine. Uživali smo i pobjeđivali zajedno i na tome mu moramo zahvaliti. Ovaj potez smo povukli jer igra nije bila dobra, iako rezultati jesu. Sada smo odlučili napraviti promjenu jer smo usred sezone i trebalo nam je pojačanje. S ovim novim zamahom i dinamikom težimo osvajanju prvenstva, Lige prvaka i Kupa kralja - rekao je Bertomeu.

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 14: FC Barcelona Head Coach Quique Setien sits on the bench and poses for the media as he is unveiled as new FC Barcelona Coach at Camp Nou on January 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros Getty Images
Quique Setien

Setien je, po uzoru na gornju rečenicu, ostao ponizan...

- Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje. Vrlo sam emotivna osoba i danas je veoma emotivan dan za mene. Pokušat ću na igrače prenijeti entuzijazam i želju koje imam. Razgovarao sam s igračima, ostvarili smo prvi kontakt i predispozicije su izvanredne. Siguran sam da ćemo se brzo prilagoditi - priča Setien.

Ipak, znaju se pravila igre...

- Danas počinjem trenirati najboljeg igrača na svijetu i njegove suigrače. Još uvijek nisam svjestan što to znači, ali rekao sam i njemu i drugima: Jedno je divljenje koje imam prema vama, Messi je Messi, Busquets je Busquets, Pique je Pique, ali svatko mora znati svoje mjesto - zaključio je Setien.

Linker
23. travanj 2024 16:34