Barcelona
 REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
IZ BARCINE SVLAČIONICE

KATALONCI UNATOČ REMIJU VJERUJU U DOBAR REZULTAT U UZVRATU 'Moramo naučiti igrati i bez Messija!'; Valverde otkrio zašto nije krenuo s Argentincem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2019. 00:27

El Clasico nakon kojeg nismo bili dojmljeni viđenim ostavio je odluku za drugu utakmicu polufinala Kupa kralja 27. veljače na Bernabeu.

Kako su Katalonci nerijetko dobivali u Madridu zadnjih godina sve je otvoreno. Rezultat 1:1 tek je papirnata prednost Barcelone. I realan ishod utakmice u kojoj je Barca bila bolja, ali nedovoljno za trijumf.

Svoje viđenje utakmice dao je i jedan od ključnih igrača Valverdea Sergio Busquets.

- U ovakvim utakmicama nikada nema favorita. Ovo su dvije najbolje momčadi u Španjolskoj i Europi. Pogodak Malcoma daje nam nadu da u uzvratu možemo napraviti dobar rezultat. BIlo je puno prilika s jedne i druge strane, mogao je bilo tko pobijediti, ali u konačnici neodlučeno je pravedan rezultat.

- Posljednji smo El Clasico bez Messija dobili 5:1, moramo naučiti igrati i bez njega iako je s njim sve puno lakše. Real nas je opasno pritisnuo u jednom trenutku, ali u nastavku smo zaigrali dobar nogomet. Posebno mi je drago zbog Malcoma, nakon njegovog pogotka dobili smo samopouzdanje - kazao je branič Barce Semedo.

Trener Barcelone Ernesto Valverde otkrio je zašto nije krenuo otpočetka s Messijem.

- Real je postigao rani pogodak i to je odmah stvorilo veliki pritisak na nas. To nam se i ranije znalo događati što nas je u konačnici znalo koštati bodova. U drugom poluvremenu smo bili pono bolji. Messi? Prije nekoliko dana nije izgledao dobro, ali smatrao sam da je bolje ostaviti ga na klupi na početku i uvessti ga u drugom dijelu. Razgovarali smo i na kraju donio odluku za koju sam smatrao da je najbolja za igrača i momčad. Što se tiče utakmice sve je otvoreno. Čeka nas uzvrat i iako se ne zna tko će biti favorit u uzvratu mi imamko jasan cilj, a to je da moramo zabiti.

Linker
09. svibanj 2024 01:13