Reuters
KUP KRALJA

JEDAN OD LUĐIH EL CLASICA ZAVRŠIO BEZ POBJEDNIKA Real šokirao tribine na samom otvaranju, Katalonci se vratili jednim od najčudnijih pogodaka sezone!

U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa Kralja Barcelona i Real Madrid su na Camp Nou odigrali 1-1, a uzvrat je 27. veljače na stadionu Santiago Bernabeu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2019. 17:18

BARCELONA - REAL 1:1 (Malcom 57', Vazquez 6')

BARCELONA (4-3-3) Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitić (od 63. Vidal), Busquets, Arthur – Malcolm (od 76. Alena), Suarez, Coutinho (od 64. Messi). TRENER: Ernesto Valverde.

REAL (4-3-3) Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Llorente (od 63. Casemiro), Modrić – Vazquez (od 84. Asensio), Benzema, Vinicius Junior (od 64. Bale).

Real je s mnogo optimizima doputovao u Barcelonu nakon pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. I gosti su poveli već u 6. minuti golom Lucasa Vazqueza. Vinicius Junior je prošao po lijevoj strani i ubacio na drugu stativu do Karima Benzeme koji je odlično vratio loptu u sredinu, a Lucas Vazqueza zabio za vodstvo 'Kraljevskog kluba'.

Do kraja prvog dijela Barca je imala tri velike prilike za izjednačenje, ali je Keilor Navas sačuvao svoju mrežu. U 20. minuti Malcom je pobjegao Realovoj obrani, sjurio se prema Navasu, ali je Realov vratar obranio njegov udarac. U 32. minuti priliku je imao i Rakitić, ali je njegov udarac glavom završio u vratnici. Tri minute kasnije zaprijetio je i Luis Suarez, ali je Navas još jednom sjajno obranio.

U 58. minuti niti Navas nije mogao spasiti Real i Barca je golom Malcoma uspjela izjednačiti. Akciju je započeo Arthur uputivši dugačku loptu Albi, no Navas je bio brži i izbio je loptu do Coutinha koji je odmah pucao i pogodio vratnicu. No, lopta se odbila do Malcoma koji je zabio za 1-1.

U 63. minuti u igru je ušao i Lionel Messi za kojeg je do posljednjeg trenutka bilo upitno hoće li nastupiti. Argentinski majstor je u subotu protiv Valencije ozlijedio list i trenirao je po posebnom programu, no na koncu se uspio oporaviti barem za pola sata. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Ivan Rakitić za Barcu.

Bio je to drugi 'el clasico' ove sezone, u prvom derbiju Barcelona je u listopadu slavila sa 5-1. Ispred nas su još najmanje dva derbija. Uzvratni susret polufinala Kupa je 27. veljače na Santiago Bernabeu, a tri dana kasnije na istom stadionu će Real i Barca odmjeriti snage i u prvenstvu.

U drugom polufinalnom paru u četvrtak se sastaju Real Betis i Valencija, a uzvrat je 28. veljače na Mestalli.

BARCELONA - REAL MADRID 1:1 (Malcom 57' Lucas Vazquez 6')

---------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Žuti karton zaslužio je Vidal zbog prekršaja na Casemiru.

87' - Madriđani su konkretniji u završnici El Clasica, igrači Barcelone nikako ne uspijevaju izaći iz svog šesnaesterca. Sada je Kroos opalio s vrha kaznenog prostora, ali Pique je po tko zna koji put večeras spriječio gotovo siguran pogodak.

84' - Posljednju zamjenu radi i Solari. Izlazi stijelac Lucas Vazquez, a ulazi Marco Asensio.

82' - Kakva je ovo bila prilika Reala! Ter Stegen je na jedan ubačaj nepotrebno izletio s gola, lopta je došla do Balea na vrhu šesnaesterca koji je, umjesto da se odluči na udarac na prazan gol, krenuo u dribling i upropastio najbolju prigodu u drugome dijelu!

76' - I posljednja zamjena u momčadi Barcelone. Izašao je strijelac Malcom, a mijenja ga Carles Alena.

68' - Čim je ušao, Messi je stvorio velike probleme obrani Reala. Carvajal ruši Argentinca u zoni udarca, no njegov udarac iz slobodnjaka završio je u živom zidu Reala.

64'- I evo tog trenutka koji su čekali navijači Barcelone! Iz igre je izašao Coutinho, a ponajbolji igrač današnjice Leo Messi ulazi spasiti stvar. Mijenja i Real. Ušao je Gareth Bale kojega se također dugo čekalo, a iz igre je izašao Vinicius Junior.

63' - Prve zamjene i na jednoj i na drugoj strani! Izašao je Ivan Rakitić, a ulazi Arturo Vidal. Kod Reala je sada u igri Casemiro umjesto Llorentea koji se u međuvremenu ozlijedio.

58' - Jordi Alba je oštro protestirao što sudac Lahoz nije dosudio najstrožu kaznu te je 'požutio' i on.

57' - GOOOL! Jordi Alba se sjurio prema golu Reala i pao u duelu s Navasom, a Suarez je došao u poziciju za udarac i pogodio vratnicu! Odbijenu loptu je na drugoj strani uzeo Malcom i sjajnim udarcem pogodio za izjednačenje!

56' - Zaredali su se prekršaji na El Clasicu. Sada je 'požutio' i Marcelo zbog prekršaja s leđa na Piqueu.

55' - Žuti karton dobio je i Suarez zbog prekršaja na Sergiju Ramosu.

52' - Prilika za Barcu! Coutinho je opalio s dvadesetak metara, ali udarac je otišao visoko iznad grede.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima, Messi je i dalje na klupi Barcelone.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači madridskog Reala bolje su otvorili čuveni El Clasico, već u šestoj minuti susreta Lucas Vazquez pogađa mrežu na asistenciju Karima Benzeme. Igrači Barcelone puno su griješili u prvome dijelu, no u nastavku su pohvatali konce i uspjeli nekoliko puta zaprijetiti Madriđanima. Najveće prigode za Barcu imali su Rakitić koji je pogodio gredu i Malcom kojemu je u situaciji 'jedan na jedan' zicer obranio fantastični Keylor Navas. Lionel Messi zbog lakše je ozljede na klupi Barcelone i očekuje se njegov ulazak u drugome poluvremenu.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Lahoz šalje igrače na odmor.

43' - Žuti karton opravdano je dobio Semedo zbog prekršaja na Viniciusu Junioru.

40' - Smirio se sada tempo na Nou Campu. U prvome dijelu poluvremena Real je imao prednost u posjedu lopte od oko 53 %, no sada je Barca preokrenula postotak posjeda u svoju korist.

35' - Sjajan Suarezov udarac i još bolja intervencija Keylora Navasa! Malcom pokazuje veliku želju i trud, još je jednom ispremiješao obranu Reala i uposlio Suareza na vrhu šesnaesterca koji odmjerenim udarcem gađa suprotni kut, no kostarikanski vratar fantastičnom paradom brani i taj pokušaj!

33' - Odmah je sijevnula kontra Reala, Vinicius je pokušao s lijeve strane pronaći Benzemu u petercu, ali je ubačaj ipak bio prejak.

32' - Trese se greda! Malcom je još jednom ubacio iz slobodnjaka, a Rakitićev udarac glavom odsjeo je na gredi!

27' - Prilika za Barcu! Malcom je ubacio s desne strane iz slobodnjaka, a Piqueov udarac glavom obrana Reala skreće u korner! Bio je sada jako blizu pogotku branič Barcelone.

23' - I opet prijeti Real! Vinicius je prošao po lijevoj strani i uposlio Tonija Kroosa koji u padu puca s jedanaest metara, no udarac odlazi pored gola.

19' - Što je sada promašio Malcom! Suarez ga je perfektno proigrao i gurnuo u priliku, Malcom je izbio potpuno sam ispred Keylora Navasa, a vratar Reala fantastično brani taj zicer u situaciji 'jedan na jedan'!

18' - Nevjerojatno kako večeras griješe igrači Barcelone! Još jedna izgubljena lopta na centru, Llorente dolazi u prigodu za udarac i puca s tridesetak metara, no udarac odlazi malo pored gola.

13' - Prilika za Real! Rakitić je pod pritiskom izgubio loptu na tridesetak metara od gola, Vinicius se sjurio prema vratima Barce i, iako je imao boljih rješenja, odlučio se na udarac koji požrtvovno blokira Pique!

10' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Sergio Ramos zbog prekršaja na Semedu. Dojam je da je sudac ipak možda preoštro kaznio kapetana Reala.

Screenshot

6' - GOOOL! Igrači Reala odigrali su sjajnu akciju, lopta je kružila oko šesnaesterca Barcelone i došla do Benzeme koji iz mrtvoga kuta pronalazi Lucasa Vazqueza, a Španjolac spretno koristi situaciju i sprema loptu u mrežu za početno vodstvo na Nou Campu!

5' - I dalje traje početno ispitivanje snaga. Obje momčadi zasad nastoje loptu što dulje držati u svome posjedu. Kroos je opalio s dvadesetak metara, ali Ter Stegen uz pomoć obrane čisti taj pokušaj.

1' - Počeo je El Clasico u Barceloni!

---------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Camp Nou. Glavni sudac je Antonio Mateu Lahoz iz Valencije. Sve je spremno za najveći nogometni derbi s Rakitićem i Modrićem u sastavima!

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

>>> Kladionice vjeruju Barceloni i ako zaigra bez Messija

Kladionice vjeruju da je Barcelona naglašeni favorit i bez Messija u sastavu (tečaj na pobjedu između 1.7 i 1.8), pozivaju se na podatak da “blaugrana” u pravilu postiže puno golova u ovakvim utakmicama i da je prošlo već dvanaest godina otkako je Real Madrid posljednji put napustio Camp Nou nedirnute mreže.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia - Camp Nou, Barcelona, Spain - February 2, 2019  Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their second goal with Jordi Alba   REUTERS/Albert Gea
REUTERS

S druge strane, ‘kraljevski klub’ nikad i nigdje nije autsajder; statistika kaže da je na posljednjih četrnaest gostovanja u Barceloni momčad postizala barem jedan gol. Realu na ruku ide i forma, čini se da je trener Solari napokon pronašao zajedničku frekvenciju s igračima, Modrić, Benzema i društvo u seriji su od pet uzastopnih pobjeda.

>>> Još dva sata ostalo je do velikog El Clasica na Nou Campu

------------------------------------------------------------------------

Linker
04. svibanj 2024 01:28