Alex Caparros Getty Images
PANIKA U KATALONSKOM DIVU

PRVI NAPADAČ BARCELONE IZGUBLJEN DO KRAJA SEZONE?! Nema kraja pehovima na Camp Nouu, Luis Suarez zbog forsiranja mora na višemjesečni oporavak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. siječanj 2020. 17:54

Nema kraja pehovima u Barceloni. Nakon ozljeda prvog vratara Marca ter Stegena (koljeno), brazilskog veznjaka Arthura koji je prije ozljede bio na vrhuncu forme (bedreni mišić), francuskog napadača Ousmanea Dembelea i turskog veznjaka Arde Turana, Barca je privremeno ostala i bez prvog napadača Luisa Suareza.

Na službenim stranicama katalonskoga kluba objavljeno je da je urugvajski napadač u nedjelju obavio operaciju meniskusa desnoga koljena te da će oporavak najvjerojatnije trajati oko četiri mjeseca. Vijest je potvrdio dr. Ramon Cugat, klupski liječnik i kirurg koji je već godinama jedan od vodećih španjolskih stručnjaka u sportskoj medicini.

Suarez je ove sezone odigrao 23 utakmice i postigao 14 golova - 11 u Primeri i tri u Ligi prvaka. Također, ove sezone ima i najveći učinak u španjolskom prvenstvu kad su u pitanju asistencije (7).

MADRID, SPAIN - APRIL 23:  Ivan Rakitic of Barcelona (4) celebrates as he scores their second goal with Luis Suarez (9) and team mates during the La Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Bernabeu on April 23, 2017 in Madrid, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Barcelona je u četvrtak izgubila od Atletico Madrida u polufinalu španjolskoga Superkupa (2:3), trener Ernesto Valverde na izlaznim je vratima kluba i - iako je bodovno poravnata s Madriđanima na vrhu ljestvice - navijači su već dulje vrijeme nezadovoljni igrom svojih ljubimaca. Urugvajac je igrao u četvrtak protiv Atletica u Superkupu pod injekcijama, a to je pogoršalo stanje koljena pa je bila potrebna žurna operacija. Kako sada stvari stoje, sva je prilika da je za Barcelonina napadača ova sezona završena.

Linker
30. travanj 2024 04:33