Screenshot / Youtube
MODRIĆEVA ERA

VIDEO: BIT ĆE TO STRAŠNA MOMČAD S HRVATOM KAO VOĐOM! LUKA MODRIĆ DOBIO OVACIJE, ALI KOGA ĆE TRENER POSLATI NA KLUPU? Evo kako će izgledati novi Real!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 15:39

Mnogi su igrači, nakon velike karijere u nekom klubu, i nakon odlaska na drugu adresu dobivali pljesak navijača čiji su dres ostavili. Teško je reći treba li se kladiti da će tako proći Cristiano Ronaldo na Bernabeu ako se pojavi s Juventusom, jer Realova publika je posebno ponosna i isključiva, nigdje nije potrebno tako malo da se pokaže palac dolje treneru ili nogometašu, pa Ronaldo je doživljavao zvižduke, i to ne jednom, dok je igrao za aktualnog prvaka Europe.

No, Luka Modrić je posebno omiljen među fanovima Kraljevskog kluba, nikad za njega nisu imali ružne riječi, otkako se u sezoni 2012/13. dokazao kao klasa najvišeg ranga i pred njihovim očima etablirao kao jedan od najboljih veznjaka svijeta. Nedavni tekstovi u pojedinim španjolskim medijima da Modrić ne može iz Reala jer njega posebno vole, i takav si gubitak Florentino Perez nema pravo dopustiti, nisu bili tek patetična priča s ciljem da ga se privoli na nastavak igranja u Madridu.

Očekivan stav

Modrićev nogomet stil je kakav Španjolci neodoljivo obožavaju, mnogi negdašnji asovi iz te zemlje igrali su, ili su htjeli igrati kako to čini on. Njegov grif i potezi navijačima Reala ‘urezani su u srce’. Nakon odluke da potpiše novi ugovor i nastavi dirigirati “bijelim orkestrom“ ovacije koje su mu priredili gledatelji na Bernabeuu, na utakmici s Milanom u subotu navečer, očekivane su i logične. Iako je tek nekoliko dana u treningu Julen Lopetegui poslao ga je u 77. minuti na teren da osjeti toplinu i da se dodatni uvjeri kako je dobro odlučio.

Madriđani i bez Ronalda imaju paletu sjajnih asova, no Luka Modrić je danas u glavama navijača junak broj 1. Desetka u punom smislu njezina značenja. Nisu mu zamjerili koketiranje s Interom, nikad javno o tome nije ni govorio, očito se slažu da ga Real plati koliko god treba...

Madridski klub nije puno trgovao velikim imenima, popis udarnih 11 Lopeteguija izgleda gotovo jednako kao Zidaneov, no mnogi se kroničari pitaju kakvo će biti konačno lice početne postave. Novi šef struke dobio je na vratima Thibaulta Courtoisa, što čak i nije očaralo fanove jer u subotu su vrlo angažirano iskazivali privrženost Keyloru Navasu, obrana će opet biti Carvajal, Varane, Sergio Ramos i Marcelo, međutim, u postavi koju je uigravao vezni su bili Kroos, Casemiro i Isco, u napadu Benzema i Bale te Asensio kao lažna devetka.

Glavno je pitanje tko će van, prvi kandidati su Isco i Asensio, jer Modrić sigurno uzima svoje mjesto u početnih jedanaest.

Iako tek dvije godine u prvoj postavi Reala, Marco Asensio već je igrao na četiri pozicije, desno i lijevo krilo, središnjeg veznjaka i na ovim pripremama rotirajućeg centarfora koji dolazi iz drugog plana. Toliko je dobro to činio da je često bio posebna vrijednost momčadi, a kako se radi o klasnom ofenzivcu kojem bi svakako trebalo naći mjesto u ekipi, opet bi Isco mogao biti prekobrojan. No, velik broj utakmica otvorit će i njemu šanse…

Brzi odgovor

Možda Modrić još neće startati u srijedu u Europskom superkupu s Atleticom, ali brzo će Lopetegui morati odgovoriti tko je prekobrojan. Kako je Bale sjajno reagirao na odlazak Ronalda i zaigrao kao nikad u Realu, konačno dobivši pravi prostor i slobodu u kojoj ga je sputavao Portugalac, a Benzema je, barem zasad, učinkovitiji, stara garda ne misli se predati.

SN

Asensio je predsezonu završio s tri gola, kao i Bale, po tome su na vrhu klupske liste, a kao “lažna devetka“ lakoćom se kreće i ima trenerovo povjerenje. No, i Isco već duže puca na standardno mjesto, uvijek je korak do, pa makar nije odigrao nezaboravno Svjetsko prvenstvo, majstor je kakav nerijetko donosi prevagu na terenu. Gurne li u stranu Casemira, kako bi zadovoljio sve španere i ofenzivce, poduzet će rizičan potez, jer u momčadi treba i mišića, a Brazilac to sjajno radi.

Julen Lopetegui je kod izbora udarnih 11 na prvom većem testu kao trener Reala. Morat će dobro izbalansirati da bi se i oni koji neće biti “originalni starteri“ dovoljno važnima osjećali kako ne bi patila atmosfera u momčadi.

Zanimljivi Vinicius

Koliko će Real igrati drukčiji nogomet? Ne puno. Palica je i dalje u rukama istih dirigenata, prvenstveno Modrića i Kroosa, a stil igre ofenzivaca i dosad je bio prisutan. No, trebat će nadoknaditi pedesetak Ronaldovih golova u sezoni. Pogotovo što su dosad uložili samo u golmana. Mladi Vinicius zaokuplja golemu pozornost, Brazilac je zaista velikih kapaciteta, ali očekuje se da će njegov ulazak u veliki svijet Reala biti postupan.

No, ako i ne dođe više niti jedno pojačanje, ambicije neće zato biti manje. Koliko god je ovog časa Barcelona ima pole-position. Barem nominalno.

Linker
26. travanj 2024 21:08