Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
ŽIVOT BEZ RONALDA

MADRIĐANI NAJAVLJIVALI BOMBASTIČNE TRANSFERE, ALI MALO SU TOGA OSTVARILI Može li Perez do kraja prijelaznog roka izvući jednog asa iz rukava?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 10:38

Želja Kraljevskog kluba za Edenom Hazardom nije realizirana. Iako do kraja prijelaznog roka još ima vremena, a i engleski klubovi smiju prodavati igrače, makar ih više nemaju pravo kupovati, sve su manje šanse. Trener Reala Julen Lopetegui čak je kazao: “Samo da mi svi ostanu, ako i nitko ne dođe, bit ću zadovoljan“.

Real je imao razne planove za ovo ljeto, ali nije puno učinio. Osim dolaska golmana Courtoisa, koji je klasa, ali je možda najmanje bitan. Čim se počelo šuškati o odlasku Ronalda analitičari zbivanja na Bernabeu skicirali su kako će izgledati novi napad Kraljevskog kluba. Pojedini su tvrdili da sigurno dovode Roberta Lewandowskog, međutim, Bayern ga nikako nije htio pustiti, a i oni kao da nisu zagrizli kako bi se to od Reala očekivalo, pogotovo kad stavi više od 100 milijuna eura na račun od Ronalda.

Priča s Neymarom

Jako se puno pisalo o Harryju Kaneu kao mogućem novom vođi napada, a TOP želja je po mnogima bio Neymar. Čak je i on emitirao poruke koje su sugerirale da mu je dosta Pariza, da bi drage volje u Madrid, što bi povrijedilo fanove Barcelone, ali izgledalo je kako bi Brazilac mogao napraviti vješt manevar pa nakon samo jedne sezone na drugoj adresi doći u najljućeg Barcina rivala.

No, koliko god puta Neymar očijukao s Realom, zasad ništa od toga. Bombastično je najavljen novi trojac koji će skinuti BBC pod kraticom američkog nogometa HNL: Hazard, Neymar, Lewandowski. Mediji su pisali, navijači su maštali, ali...

Sezona je pred vratima, Superkup s Atleticom u Tallinnu već u srijedu, a u špici Reala igra BBA: Bale, Benzema, Asensio. Može li Florentino Perez do kraja kolovoza ostvariti barem jedan napadački san ili će Real ostati u starom ruhu, a bez Ronalda? Očito ovog časa nisu spremni plaćati nebulozne cifre za odštete, kakav su pojedini klubovi nametnuli zadnjih godina.

Koga je Real doveo ovog ljeta?

VINICIUS JUNIOR (FLAMENGO) 45 milijuna eura

THIBAUT COURTOIS (CHELSEA) 35 milijuna eura

ALVARO ODRIOZOLA (R. SOCIEDAD) 30 milijuna eura

ANDRIJ LUNIN (ZORJA) 8,5 milijuna eura

Linker
07. svibanj 2024 19:40