REUTERS/Albert Gea
DEMONSTRACIJA MOĆI

VIDEO: POTOP REALA NA CAMP NOUU! BARCELONA U LUDOJ UTAKMICI DO VRHA NAPUNILA MREŽU NAJVEĆIH RIVALA Briljantna utakmica Suareza, genijalan potez Rakete

Visoka pobjeda Barcelone u El Clasicu obilježila je 10. kolo Primere. Barca je na domaćem terenu s čak 5:1 porazila goste iz Madrida, a veliku utakmicu s tri pogotka odigrao je Urugvajac Luis Suarez. Katalonci su se ovom pobjedom vratili na prvo mjesto s 21 bodom, dva više od Atletica, dok je Real na skromnom devetom sa samo 14 bodova.
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 28. listopad 2018. 15:21

BARCELONA - REAL MADRID 5:1 (Coutinho 11', Suarez 30' p., 75', 83', Vidal 87' / Marcelo 50')

BARCELONA: Ter Stegen - Jordi Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Rafinha, Suarez

REAL MADRID: Courtois - Marcelo, S. Ramos, Varane, Nacho - Kroos, Casemiro, Modrić - Isco, Bale, Benzema

"Give me five", poručio je Lionel Messi napadačkom partneru Luisu Suarezu uoči "el clasica", a ovaj je poruku shvatio jako ozbiljno i izbušio Real Madrid u skladu s nadimkom. "El Pistolero" je ugradio tri pogotka u 5-1 pobjedu Barcelone, rezultat koji Julen Lopetegui neće preživjeti na klupi Reala. Jer "kraljevski klub" je deveti u La Ligi, zamrznut na minus sedam iza najvećeg suparnika...

SAŽETAK POGLEDAJTE OVDJE

Ivan Rakitić nije puno zaostajao za raspoloženim Suarezom, odigrao je veličanstven meč za "devetku", dok je Luka Modrić s druge strane pogodio vratnicu na startu drugog poluvremena, dok je prije i poslije tog bljeska uglavnom statirao na sredini terena.

Ako je tika-taka zaista izdahnula selidbom Xavija i Inieste u egzotične nogometne krajeve, to se nije moglo osjetiti na startu nedjeljnog "el clasica" kada je Barcelona sakrila loptu ljutom rivalu na čak minutu i pol. Istjecala je 9. minuta derbija kada su "los blancos" predali posjed domaćinu, a u sljedećih minutu i 32 sekunde igrači "blaugrane" izmijenili su čak 30 dodavanja prije nego što je Coutinho smjestio loptu u mrežu.

Rakitić je u ključnom trenutku dugom loptom na lijevom boku izbacio neuhvatljivog Jordija Albu, ovaj se u svojoj tipičnoj akciji spustio do korner-crte i povratnim dodavanjem pronašao Coutinha koji je sa sedam metara lako matirao nemoćnog Courtoisa za 1-0. Raspoloženi hrvatski reprezentativac sličnu teledirigiranu loptu isporučio je i sredinom drugog poluvremena, pri rezultatu 2-1. Tada je na nju sa suprotne strane terena natrčao S. Roberto i idealno poslužio Suareza, ali je ovaj u padu s pet metara uzdrmao vratnicu.

Rani gol je dao krila Suarezu u napadu te Rakitiću, Busquetsu i Arthuru, trokutu veznih igrača koji je potpuno zagospodario terenom te ostavio u sjeni Modrića i Kroosa. Real Madrid se u tih tridesetak minuta ljuljao kao list na vjetru, a kada je u 30. minuti sudac Jose Sanchez zatražio pomoć VAR tehnologije nakon prekršaja Varanea nad Suarezom u kaznenom prostoru, pa zatim pokazao na bijelu točku odakle je urugvajski napadač ostavio Courtoisaa bez šanse, priča je zamirisala na golijadu na tragu onih Barcinih spektakularnih 5-0 i 6-2 pobjeda, dok je svlačionicom vladao Pep Guardiola.

Nije, međutim, bilo realno očekivati da će Barca realizirati baš svaku stvorenu priliku, barem ne dok ozlijeđeni Lionel Messi predstavu prati iz prvog reda lože. Barcina ikona je obilježila posljednjih deset godina dvoboja s "kraljevskim klubom", jednako kao Cristiano Ronaldo. U njihovoj odsutnosti kao prvi favoriti za zamjenske golgetere slovili su Luis Suarez (do jučer 7 golova Realu), odnosno Karim Benzema (devet pogodaka Barceloni). Suarez se pokazao daleko raspoloženijim, s dva gola dočekao je treću prinovu u obitelji, dok je Benzema promašivao u trenucima kada se lomila utakmica...

A lomila se početkom nastavka kada je Real uhvatio samouvjerenu Barcu na spavanju. Prvo je Marcelo na rubu peterca povaljao kompletnu obranu i spakirao loptu u mrežu, ubrzo zatim je Luka Modrić udarcem s desetak metara pogodio vratnicu i propustio šansu da odvede meč u vode neizvjesnosti, a na koncu je i Benzema zapucao zicer.

Promašaji su kažnjeni u 75. minuti drugim Suarezovim golom. Roberto je ubacio, a Urugvajac glavom majstorski smjestio loptu u mrežu za 3-1. Real je već tada praktično kapitulirao, a Suarez i Vidal dokrajčili suparnika za konačnih 5-1, rezultat koji vjerojatno znači "zbogom" treneru Lopeteguiju...

BARCELONA - REAL MADRID 5:1 (Coutinho 11', Suarez 30' p., 75', 83', Vidal 87' / Marcelo 50')

BARCELONA: Ter Stegen - Jordi Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Rafinha, Suarez

REAL MADRID: Courtois - Marcelo, S. Ramos, Varane, Nacho - Kroos, Casemiro, Modrić - Isco, Bale, Benzema

--------------------------------------------------------------------------------------

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Kraj utakmice!

87' - GOOOL! Ovo je preraslo u potop Reala! Vidal zabija za visokih 5-1!

83' - GOOOL! Luis Suarez stiže do svog hat-tricka! Sjajni Urugvajac je odlično iskoristio kontru, pobjegao obrani i zabio za 4-1!

75' - GOOOL! Sjajna akcija Barcelone. Dembele je povukao, proslijedio loptu do Roberta koji pak nabacuje za Suareza. Urugvajac s nekih 11 metara odličnim trzajem glave zabija nevjerojatan pogodak!

64' - Opet odlična prilika za Barcelonu. Svijećom je prebačena obrana, puca Alba, ali Ramos skreće loptu dovoljno da ode pored gola!

61' - Prijeti sada i Barca! Sada je pak stativu zatresao Suarez!

56' - Opasno prijeti Real, ovoga puta je Luka Modrić u glavnoj ulozi. Hrvatski reprezentativac primio je loptu na rubu šesnaesterca, odlično puca, ali pogađa desnu stativu.

50'- GOOOL! Šokirao je Real domaćine furioznim startom u nastavku. Kuhalo se pred golom Barcelone, lopta je u jednom trenutku došla do Marcela koji puca po sredini i smanjuje na 2:1.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Barcelona je bolje otvorila susret i sva je statistika na strani domaćih. Dobra igre Blaugrane urodila je plodom kada je Coutinho nakon jedne sjajne Rakitićeve lopte doveo domaće u vodstvo. Na 2:0 povisio je Luis Suarez iz jedanaesterca kojeg je sam izborio. Barcelona je do kraja poluvremena kontrolirala situaciju na terenu i promjene rezultata više nije bilo.

45'+1' - Prilika za Barcelonu! Pokušao je Suarez iz velike udaljenosti, no njegov udarac odlazi samo pored vratnice.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Kakva je ovo šansa bila za Barcu! Rafinha se našao sam u izglednoj situaciji. Pucao je s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad grede.

38' - Ivan Rakitić je opravdano dobio žuti karton zbog prekršaja.

35' - Prilika za Real! Marcelo je ubacio s lijeve strane, ali obrana Barcelone je spremna za taj pokušaj.

30' - GOOOL! Luis Suarez je nakon jednoga duela s Varaneom pao u šesnaestercu, sudac je pokazao na najstrožu kaznu, a gosti su naravno prosvjedovali smatrajući da je odluka pogrešna. Sudac Sanchez je nakon pregleda VAR-a ipak ostao pri svojoj odluci, a Barcelonin Urugvajac odlučio je sam izvesti jedanaesterac i pogodio za 2:0!

11' - GOOOL! Barcelona je došla do vodstva nakon munjevite akcije. Sve je krenulo od fenomenalne dugačke lopte Ivana Rakitića koja pronalazi Albu, on ju pak šalje do Coutinha, a Brazilac mirno zabija u donji desni kut!

8' - Bale je sjajno povukao po lijevoj strani, uslijedio je ubačaj prema Benzemi, ali Francuz šalje loptu preko gola!

6' - Barcelona je preuzela inicijativu. Domaćini imaju posjet, napadaju, dok su gosti iz Madrida uglavnom na svojoj polovici.

1' - Počela je utakmica u Barceloni!

--------------------------------------------------------------------------------------

Objavljeni su sastavi. Ni Valverde ni Lopetegui nisu napravili niti jednu jedinu izmjenu u odnosu na očekivani sastav.

Sat vremena ostalo je do spektakla na Camp Nou gdje se danas očekuje 98.000 navijača. Barcelona više nije prva, čelnu poziciju je preuzeo Atletico, ali razlike u prvih sedam su minimalne. Atletico 19, Barcelona 18, Real na devetom mjestu - 14.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 21:15