CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

BIVŠI ŠEF REPREZENTACIJE NE DOPUŠTA DA SE SVI PROBLEMI VATRENIH PONOVNO SVALE NA LEĐA IZBORNIKA 'Ne treba mijenjati Čačića, nego čelnike Saveza!'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. rujan 2017. 18:02

U prvom trenutku nije odavao dojam raspoloženog sugovornika, što je za Igora Štimca prava rijetkost. “Ne vidim razlog za neki poseban komentar.” Međutim, nekoliko minuta razgovora o aktualnom trenutku Vatrenih brzo su u njemu zapalili nogometnu iskru.

- Recite mi jedan razlog zbog kojeg bismo pričali o smjeni Ante Čačića? Jesmo li prvi na tablici? Jesmo li u dobroj poziciji da izravno odemo u Rusiju? Pa što hoćemo povrh toga? Da nam je netko prije početka kvalifikacija ponudio takav poredak u skupini, volio bih vidjeti tko ga to ne bi želio potpisati - otvorio je razgovor Igor Štimac čvrsto štiteći Antu Čačića.

Naravno da sve to stoji, ali dva poraza u zadnje tri utakmice plus činjenica da ne izgledamo najbolje i da teško zabijamo golove?

- Znate li tko je daleko najveći krivac za poraz u Turskoj? Sudac Kassai! Da je dosudio jedanaesterac i domaćem igraču dao crveni karton zbog namjernog igranja rukom, mi odmah zatvaramo utakmicu i slavimo pobjedu koja nam praktički otvara vrata Svjetskog prvenstva. Idemo dalje, da je svirao prekršaj na Mandžukiću koji je cijeli stadion vidio kao na dlanu, ništa od turske kontre iz koje nam zabijaju gol za pobjedu. To su dva golema previda koja su nas stajala poraza, ništa drugo. Je li Čačić kriv što Kovačić nije dodao Kaliniću u izglednoj poziciji ili što je Perišić zapucao zicer?

Zagreb, 010616.
Igor Stimac, intervju .
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Stava ste da prebrzo mijenjamo izbornike?

- Kovač je smijenjen u trenutku dok je bio u realnoj poziciji otići na Europsko prvenstvo. Morao je otići jer nije slušao “šaptače”, a ne zbog lošeg rada. Mene su maknuli u trenutku dok smo imali osigurano drugo mjesto i dodatne kvalifikacije u skupini u kojoj su bili Belgija i Srbija. Već godinama izbornike pribijamo na križ kao jedine krivce za probleme koji se između ostalog manifestiraju u igrama reprezentacije.

Želite li reći da je vrijeme za promjene u samom Savezu?

- Želim reći da bi trebalo promijeniti mnoge koji su u Savezu već godinama, koji svojim radom nogometu nisu donijeli ništa dobrog, a koji se na koncu uvijek sakriju iza izbornika i lošijih rezultata. Do kada će se sve to tolerirati? Još od one skupštine u prosincu 2010. godine, na kojoj sam prijevarom bio poražen, toliko toga ide na štetu nogometa, ali jedini krivac uvijek ispada izbornik. Stanimo tome više na kraj!

OPŠIRIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
24. travanj 2024 13:53