Vatreni slave gol protiv Češke.
 REUTERS/Max Rossi Livepic
KLADIONICE TVRDE - HRVATSKA

VATRENI U 729 RAZLIČITIH KOMBINACJIJA UOČI ODLUČUJUĆIH UTAKMICA ZA ODLAZAK U RUSIJU Svi se nadaju najboljem, ali lako je moguć i crni rasplet

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. rujan 2017. 21:17

Šest utakmica ostalo je do kraja natjecanja u skupini I i svaka od njih zasad ima svoj značaj, budući da su se jedine dvije reprezentacije koje su se oprostile od Svjetskog prvenstva u Rusiji, Finska i Kosovo, već susrele dva puta. Sve moguće kombinacije dosta je teško proći, budući da ih je trenutačno - 729! Bit će nešto lakše nakon petka 6. listopada i prva tri odigrana dvoboja. Ostat ćemo bez tih 27 mogućih kombinacija i preostat će nam ih još samo 27...

Kijev nosi rasplet

Ono što je, valjda, dobro, je činjenica da Hrvatska drži konce sudbine u svojim rukama. Dobije li Finsku u Osijeku pa i Ukrajinu u Kijevu, Vatreni sigurno idu na svoje peto svjetsko prvenstvo. No ostane li bez samo jedne od te dvije pobjede, stvari se mogu opasno zakomplicirati.

Važno je, zasad, dobiti Finsku, jer ako Island svlada Tursku u gostima, Hrvatska ni s trijumfom u Ukrajini ne bi došla do prvog mjesta. Ipak, čak i da Hrvatska izgubi od Finske, ništa još ne bi bilo gotovo. Pobjeda u Ukrajini garantirala bi barem drugo mjesto, jer Hrvate ne bi mogli preskočiti i Turci i Islanđani. U tom raspletu prvu poziciju Hrvatska bi osvojila kad bi, ovisno o rezultatu njihovog međusobnog dvoboja, Turci kiksali u Finskoj ili Islanđani kod kuće protiv Kosova. Kijev će, u svakom slučaju, biti presudan za budućnost Vatrenih.

sn ilustracija

Ako pak Vatreni dobiju Finsku, a remiziraju u Kijevu, skupinu bi završili s 20 bodova. Island bi je preskočio s dvije pobjede, Turska zbog lošije gol-razlike vjerojatno ne bi, a Ukrajina bi sigurno ostala ispod. No pobjeda pa poraz u sljedeća dva okršaja, ostavili bi Hrvatsku na 19 bodova. Ukrajina bi u tom slučaju vjerojatno bila bolja, jer igra i s Kosovom, bila bi bolja i Turska ako dobije Nije nevažna stavka što Hrvatska ima plus devet gol-razliku, uvjerljivo najbolju u skupini.

Vjeruju Hrvatskoj

Kladionice vjeruju Hrvatskoj. Nešto manje nego prije rujanskih obračuna, ali povjerenje je još uvijek vrlo veliko. Oko 1,7 koeficijent je da će Hrvatska biti prva u skupini, 3,7 koeficijent je na Island, dok onaj na Ukrajinu i Tursku varira između 7 i 9.

Linker
06. svibanj 2024 15:23