Tom Dubravec/ CROPIX
ZNA ŠTO ISPRAVITI

BIVŠI VATRENI I DALIĆEV ČOVJEK OD VELIKOG POVJERENJA 'Izbornik već ima plan za Wales, napravit će maksimum kako bi u Osijeku sve štimalo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2019. 23:40

Osijek i Gradski vrt idealni su kad se radi o gostovanju Walesa. Četiri put su Vatreni igrali protiv Walesa, a od toga dva puta u Osijeku, oba puta su trijumfirali. Prvi put krajem svibnja 2010. godine u prijateljskoj utakmici, drugi put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Oba puta bilo je 2:0 za Hrvatsku. U onoj prvoj utakmici igrao je i Ognjen Vukojević, skaut Vatrenih, čovjek od velikog povjerenja izbornika Zlatka Dalića.

- Najbolja atmosfera uvijek je u - Osijeku! Stadion je pun do vrha, Slavonci sjajno navijaju, daju najbolju podršku, tamo se reprezentacija osjeća fenomenalno - kazao nam je u uvodu Vukojević.

Iako su Vatreni u te četiri utakmice s Walesom tri puta pobijedili, a samo jednom odigrali neodlučeno, i to još 2002. godine u Varaždinu (1:1), Vukojević će kazati da se radi o neugodnoj reprezentaciji.

- Gareth Bale uvijek je u stanju biti igrač prevage. On je svjetska klasa. Međutim, sjećam se te utakmice u Gradskom vrtu, dobili smo ih bez problema, Wales nam leži. Konačno, kad je bilo najvažnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pobijedili smo ih u obje utakmice.

Roscino, Rusija, 130618.
Stadion Roscino arena.
Svjetsko nogometno prvenstvo FIFA World cup 2018.
Hrvatski nogometnar eprezentacija odradila je trening na stadionu Roscino arena.
Na fotografiji: Ognjen Vukojevic
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Nova dimenzija

Onda smo bili bolji, kao što smo bolji i sad, kaže Vukojević.

- Wales ima Balea, drugo su sve radni, motorični igrači, neki od njih igraju u Premier ligi, Championshipu, neki u Škotskoj... Bolji jesmo, imamo bolje igrače, ali oni su definitivno neugodni suparnik.

Posebno će podvući činjenicu da im je izbornik Ryan Giggs.

- On im je donio novu, posebnu dimenziju Walesu. Bio je svjetski igrač i legenda Manchester Uniteda. Ipak je drukčije kad takvu reprezentativnu vrstu vodi legenda kakav je Giggs, nego neki “no name” izbornik. Prema njemu svi imaju respekt, a on ima iznimnog igračkog iskustva i znanja. To se najbolje vidjelo u utakmici s Slovačkom.

Koncipirane pripreme

Kaže da je s ostalima gledao utakmicu Walesa i Slovačke koju je Giggsova momčad pobijedila 1:0.

- Vidjelo se u svakom trenutku da Wales ima veliku ambiciju, da se želi plasirati na Europsko prvenstvo. Imali su pobjednički gard od prve minute.

Pitali smo Vukojevića hoće li on skautirati reprezentaciju Walesa?

- Nikola Jerkan je analizirao Wales, ali i mi ostali iz stožera ćemo ih analizirati. Svi skupa ćemo sudjelovati u praćenju te reprezentacije, tu neće biti problema. Dosta stvari već znamo, a maksimalno ćemo se pripremiti za njih.

REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS

Ta utakmica nakon poraza od Mađara u Budimpešti može biti potencijalno jako opasna za Vatrene, to je zapravo prava “mina”. Ako ugazimo na nju, moglo bi biti “jao i pomagaj”. Prije utakmice s Mađarima također se pričalo da smo bolji, kvalitetniji, ali na kraju smo poraženi.

- Nakon te utakmice izbornik Zlatko Dalić je u svojim izjavama pokazao da sve zna i sve razumije. On će napraviti sve kako bi u Osijeku 8. lipnja sve “štimalo”. Poraženi smo od Mađara, ali izbornik je nakon toga pokazao svoju veličinu, javno je kazao kako zna sve negativne strane priče. Te da točno zna što treba ispraviti. Zlatko Dalić zna uzrok tog poraza i sigurno će napraviti sve što je potrebno kako bi pobijedili Wales.

Ipak, Vukojević je naglasio jedan problem koji se nazire kad se radi o toj utakmici s Walesom.

- Većini igrača sezona završava između 15. do 20. svibnja. Izbornik je i to predvidio. Zato je koncipirao pripreme za taj sraz s Walesom koji igramo u 15 sati, možda će biti vrućina, tko zna. Međutim, Zlatko Dalić već ima plan za tu utakmicu, tu je još jednom pokazao veliku ozbiljnost. Sve to, one izjave nakon poraza, te već sad priprema za Wales pokazuju zašto je Zlatko Dalić veliki trener - zaključio je Vukojević.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 01:01