REUTERS/Ivan Alvarado
DAN DO NIGERIJE

BRITANSKI NOVINAR RAZLJUTIO MODRIĆA 'Nemate ništa pametnije za pitati? Koliko ste se pripremali za ovo?' DALIĆ SPREMAN ZA NIGERIJU 'Znam prvih 11'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2018. 21:31

Na press konferenciji na stadionu u Kalinjingradu s hrvatske strane stigli su izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić. Izbornik i kapetan isijavali su samopouzdanje, baš svaka rečenica imala je stav.

- Mi imamo svoj stil, preferirati ćemo posjed lopte, tehnički savršen nogomet, napadački. Mnogo vjerujem svojim igračima ne sputavam ih u idejama, to je naša najveća kvaliteta - kazao je u uvodu izbornik Dalić

Mnoge je zanimalo kako se osjeća u predvečerje svog debija na velikom natjecanju.

- Naravno da je za mene ovo veliki događaj, debitiram kao izbornik, Dosad sam bio navijač u dresu. Svoju vjeru ću prebaciti na igrače. Spremni smo, zbližili smo se u idejama i planovima, očekivanja su velika, vjerujem u reprezentaciju, naše igrače, moramo pokazati svoju kvalitetu.

Nije hrvatski izbornik previše želio govoriti o Nigeriji, kaže da jako cijeni tu reprezentaciju, ali da isključivo gleda u svoju svlačionicu.

- Kad pogledamo povijest, kad je Hrvatska pobijedila prvu utakmicu na velikim natjecanjima, u uglavnom je prolazila dalje Ne, ne bavim s Nigerijom, sav fokus je na mojoj momčadi. Respektiram Nigeriju pogotovo u fazi napada. Moses, Iwobi, Ietanacho, Ighalo... Imaju velika imena, ali imamo i mi. Morat ćemo pazti na kontranapad i brzo otvaranje naši suparnika. Ali mamo snagu i kvalitetu za sve

Rekao je Dalić da ga posebno veseli dolazak velikog broja hrvatskih navijača u Kalinjingrad

- Igrati ćemo za njih, to će nam biti još veći motiv

Kad ga je argentinski novinar pitao hoće li pratii utakmicu Argentina - Island, zaključio je:

- Naš je fokus na našoj utakmici, ovisimo samo o sebi! Naravno da ćemo pratiti utakmicu Argentina - Island, ali zaista gledamo samo sebe!

Luka Modrić je kazao kako igrači najviše očekuju sami od sebe.

- Mislim da imamo jako dobru generaciju, mnogi igraju u velikim klubovima, nositelji su, a imamo i mlade igrače koji nadolaze, spoj smo mladosti i iskustva, s pravom su velika očekivanja od nas. Mi sami od sebe najviše očekujemo, možemo se kladiti u to. Pritisak nas neće sputati Napokon ćemo napraviti rezultat koji ova momčad može napraviti. Vjerujem u nas, puni smo sampouzdanja, trebati će nam i mali faktor sreće.

Na hrvatskoj presici bilo je mngo stranih novinara iz raznih zemalja, pa je stiglo i pitanje o Španjolskom, smjeni izbornika, Realu..

- Vidio sam što se dogodilo, neće Španjolce to to poremetiti previše. Dobili su za izbornika sjajnog čovjeka kojeg poznajem. Naravno, viidio sam tko je novi trener Reala, ali sam fokusiran na reprezentaciju.

Kad je Nigerija u pitanju, kapetan je kazao...

- Znamo kvalitete Nigerije, trenutno su možda najbolja afrička reprezentacija, igraju brz i okomit nogomet. U prvim utakmicama nema nekiv velikih favorita. To što nas drugi smatraju favoritima ne stvara pritisak.To što smo radili na pripremama pokazat ćemo protiv jedne dobre reprezentacije kao što je Nigerija

Pitali su Luku je li ovo zaista posljednja prilika ove generacije?

- Dosta se priča da je zadnja prilika. To nas ne opterečuje, Vidjet ćemo što će biti nakon SP-a. Je li to bila zadnja prilika ili ne. Bitno se fokusirati na ono važno, na sutra. pa onda na ostale utakmice. Želimo ispuniti naš ato je prolazak skupine, a onda dalje ćemo vidjeti.

Jedan engleski novinar se sjetio Zdravka Mamića, pitao je da li svi ti sudski procesi s obzirom da se spominju i igrači Hrvatske (nije spominao prezimena Modrića i Lovrena) utječu na raspoloženje u reprezentaciji? Luka je bio kratak, diplomatski, ali i oštro je otresao to pitanje

- Ovo je Svjetsko prvenstvo, ovdje se igra nogomet. Nemate ništa pametnije za pitati? Koliko dugo ste pripremali to pitanje?

Uglavnom, Dalić i Modrić su djelovali odlučno to ohrabruje pred današnji start Vatrenih..

Linker
24. travanj 2024 20:29