REUTERS/Jean-Paul Pelissier
VEĆ JE ZAVRŠIO SEZONU?

CRVENI KARTON VATRENOG ZAPRAVO JE DOBRA VIJEST - ZA VATRENE Za svoje igre dobivao je samo komplimente, a posljednja nesmotrenost mogla bi biti plus

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2019. 10:03

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car (22) odigrao je izvrsni proljetni dio sezone za Marseille. Dok je u prvom dijelu sezone imao malu minutažu ili je vrijeme provodio na klupi za pričuve, u drugom dijelu postao je standardni igrač legendarnog francuskog kluba. Nakon što je u prvenstvu 5. veljače protiv Bordeauxa odigrao svih 90 minuta, više ga nitko nije mogao istisnuti iz momčadi.

Uvijek je u svakoj utakmici imao punu minutažu, za svoje igre dobivao je samo komplimente, iskazivao je sigurnost i dominaciju. Ta činjenica je svakako zgodno saznanje za izbornika Zlatka Dalića, ali i za Nenada Gračana jer Duje je dio mlade vrste koje će igrati na Euru u Italiji i San Marinu. Ćaleta-Car je u formi, spreman je za okršaje koji stoje pred Srebrnima i U-21 selekcijom.

Punu minutažu pokvario je tek u posljednjem kolu Lique 1, jer je u 67. minuti u sudaru koji je Marseille izgubio od Lyona 0:3 zbog prekršaja dobio crveni karton. Do kraja francuskog prvenstva još su dva kola, Marseille je trenutačno šesti.

Ukoliko će mu kazna zbog crvenog kartona iznositi dvije utakmice neigranja, znači da je Duje završio ovu sezonu kad je klupski nogomet u pitanju. Što i ne bi bilo loše kad se radi o predstojećim akcijama dviju reprezentacija, Ćaleta-Car, nositelj srebra iz Rusije, stigao bi posve odmoran i spreman za nove izazove.

Linker
26. travanj 2024 06:39