Sportske novosti
NOVO LICE HRVATSKE

DALIĆ UZ JEDNO IZNENAĐENJE OTKRIO SASTAV ZA OGLED S EUROPSKIM PRVACIMA Evo kojih 11 otvara utakmicu protiv Portugala

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2018. 23:09

U četvrtak s početkom u 20.45 Hrvatska će istrčati na Estadio Algarve gdje ju čeka prijateljska utakmicu s Portugalom.

Raspoloženje među Vatrenima je izvrsno, momčad je izgledala vrlo dobro na treningu, a susret s ekipom Fernanda Santosa na današnjoj je press konferenciji najavio izbornik Zlatko Dalić.

- Veselim se što smo ponovno zajedno. Nažalost, nema nekih igrača koji su odsutni, to je nova ekipa. Pred nama su jake utakmice, jako bitne utakmice, rekao sam da rezultat nije primaran, ali je uvijek bitan. Cilj je da svaku dobijemo. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo. Znam da nismo u pravoj formi i na visokom nivou, ali ovo je tek početak sezone i bit će dobar test za nas. Očekujemo tešku utakmicu, ali od prvog dana kako sam izbornik tražim teške utakmice.

Postava?

- Sutra imam pravo na šest zamjena, što ćemo i iskoristiti. Najvažnije je da svi koji su tu igraju ove dvije utakmice. Sutra će Santini i Livaja dobiti po poluvrijeme, probat ću Barišića i Mitrovića, i to je to. Igrat će Kalinić, Vrsaljko, Vida, Mitrović, Barišić, Badelj, Kovačić, Pjaca, Modrić, Perišić i Livaja, otkrio je izbornik, a jedino iznenađenje je to što će Livaja startati umjesto Santinija.

Portugalski novinari “napali” su ga kako je mogao reći da ne bi nikad htio u svojoj momčadi Cristiana Ronalda.

- Meni je žao da je uopće do toga došlo. Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu svih vremena, to je bio samo jedan dio komentara na ono kako je Ronaldo reagirao na Modrićev trofej. Zato sam kazao da takvog igrača ne bih htio trenirati, ali ta moja izjava je prikazana u pogrešnom kontekstu. Glasao sam za Modrića, on je bio broj 1, Ronaldo broj 2 na mojem listiću. Luka je apsolutno zaslužio da bude izabran za najboljega na svijetu. Volio bih da Ronaldo igra ovaj susret, bila bi još značajnija utakmica. No, kako se kod nas odmara Rakitić, tako je i njemu potreban odmor. Sad ga nema, možda će biti drugi put na sljedećem Euru - zaključio je Dalić.

Sportske novosti

Vrsaljko: Najvažnije je da budemo momčad na terenu

Premda hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije pobijedila Portugal, Šime Vrsaljko je uvjeren da "Vatreni" neće razočarati svoje navijače.

U četiri dosadašnja susreta upisali smo četiri poraza pri čemu jedan nakon produžetaka uz razliku pogodaka 0-7.

"Naravno, da će biti teško na gostovanju kod Portugala, ali mislim da ćemo se kvalitetno pripremiti i izgledati dobro" kazao je branič hrvatske vrste i milanskog Intera.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Croatia - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 21, 2018   Croatia's Luka Modric celebrates with Sime Vrsaljko after scoring their second goal    REUTERS/Ivan Alvarado
REUTERS/Ivan Alvarado

"Najvažnije je da budemo momčad na terenu, bez obzira na formu na početku klupske sezone i reprezentativnih natjecanja," dodao je Vrsaljko.

Naglasio je kako je igračima uvijek drago igrati i družiti se u nacionalnoj vrsti, posebice nakon srebra sa svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Uvijek nam je bilo drago družiti se u reprezentaciji, pa tako još i više nakon Svjetskog prvenstva, sada kada nam se vraćaju brojna lijepa sjećanja. To nam mora biti dodatni motiv za dalje," dodao je.

Vrsaljko je posljednje dvije sezone igrao za Atletico Madrid, no ovoga ljeta je preselio na San Siru u redove Intera.

"Imao sam prilike igrati s Griezmannom, igrati protiv Ronalda, ali Luka Modrić mi je sugrađanin, suigrač i prijatelj. Mislim da je realno da ponese titulu najboljeg igrača na svijetu, to bi bilo zasluženo," poručio je Vrsaljko koji je za hrvatsku vrstu upisao 41 nastup.

Linker
20. travanj 2024 13:10