IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
STIGLA DIJAGNOZA

Vatreni polomio tri rebra, a sada je nakon dva dana otpušten iz bolnice: Evo u kakvom je stanju Ante Budimir

Susret protiv Valencije Budimir neće ni najmanje pamtiti po dobrom
Piše: Vito TomasObjavljeno: 17. travanj 2024. 18:11

Ante Budimir otpušten je iz Sveučilišne klinike Navarra u Pamploni nakon što je u posljednjem susretu svoje Osasune, u domaćem 0:1 porazu protiv Valencije, zadobio ozljedu prsnog koša, slomivši pritom tri rebra. Hrvatski će napadač nakon tjedan dana odmora ponovno ići na pregled, a ne bude li daljnjih komplikacija započet će s individualnim treninzima i procesom oporavka.

Budimir će zbog uspostavljene dijagnoze izbivati s tenera najmanje mjesec dana. Ta vijest stiže kao veliko olakšanje izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću, koji ozbiljno računa na Budimirove usluge na nadolazećem Euru. Budimir ove sezone igra u životnoj formi, u prvenstvu sa 16 golova s Judeom Bellinghamom dijeli druge mjesto ljestvice najboljih strijelaca, više od njih postigao je tek napadač Girone Artem Dovbik (17). Iako će zbog ozljede vrlo vjerojatno ispasti iz utrke za Pichichi, Budimir će imati određeni period prije prvenstva u Njemačkoj u kojem će ponovno pokušati uhvatiti formu, kako bi u najboljem ruhu dočekao reprezentativno okupljanje.

Susret protiv Valencije Budimir neće ni najmanje pamtiti po dobrom. Iako se cijelu utakmicu, kako to i inače biva, bespoštedno borio i davao sve od sebe, sekvenca sa samog kraja utakmice zadala je 32-godišnjem Budimiru neočekivane noćne more.

Prvo je u 97. minuti promašio jedanaesterac na uistinu bizaran način. Išao je u svoj klasični zalet, no predomišljanjem u zadnjem trenu spetljao se i poslao loptu u ruke protivničkog golmana. Ipak, tu nije bio kraj Budimirovim mukama, nedugo nakon toga, u samom smiraju dvoboja, golman Valencije Giorgi Mamardašvili skočio je i koljenom ga udario u prsa, zbog čega je Budimir i zaradio već spomenutu ozljedu.

Linker
17. travanj 2024 18:12