Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
REAKCIJA IZBORNIKA

DALIĆA NIJE ODUŠEVILO KAD JE VIDIO DA JE 'IZVUKAO' MESSIJA 'Njih smo htjeli izbjeći, a izbornik Islanda mi je i prije ždrijeba rekao - samo ne vi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. prosinac 2017. 18:44

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je jednu od težih skupina svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i za navijače jednu od najgorih za putovanje. Vatreni će igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Nakon ždrijeba nekoliko riječi o protivnicima kazao je i izbornik Zlatko Dalić.

- Moglo je biti bolje, ali moglo je biti i gore, tako je to sa ždrijebom. Nemamo više pravo na nikakve kalkulacije, ipak, možemo ostvariti svoj cilj i proći skupinu, ali, bit će teško.

Nigerija na otvaranju?

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Gotovo redovito su sudionici Svjetskih prvenstava. To je jedna mlada momčad, možda i najmlađa u svojem potu. Bit će to teška utakmica, to je reprezentacija koja ima brze nogometaše, ali nadam se pobjedi.

Island?

- Njih poznajemo jako dobro. Igrali smo protiv njih već dvaput, a njihov mi je izbornik uoči ždrijeba rekao 'samo ne vas'. Dobra je to ekipa, agresivna i borbena.

Argentina i Leo Messi?

- To je jedna od tri reprezentacije koje sam se nadao da ćemo izbjeći. Eto, dobili smo Messija, ali nemamo što izgubiti, mi ćemo u tom susretu pokazati svoju snagu. Naravno da su oni favoriti, ali nećemo se predati. Sada kada smo saznali sve protivnike na redu je da odaberemo i kamp, bit će dosta putovanja, ali sad je najvažnije pripremiti se za ono što nas čeka.

Linker
26. travanj 2024 20:16