Srdjan Stevanovic/Getty Images
ZA NJEGA NEMA DILEME

DEJAN LOVREN OTVORENO PROGOVORIO O KONTROVERZNOJ ODLUCI IZBORNIKA DALIĆA 'Kakvo je to pitanje? Ne razumijem zašto se kod nas odmah radi neka frka'

U velikom intervjuu za Sportske novosti Dejan Lovren je progovorio i o reprezentaciji i potezu izbornika Dalića koji je podigao dosta prašine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2018. 23:16

Naravno da smo s Lovrenom pretresli i reprezentativne teme. Kakvo je njegovo viđenje američke turneje, poraza od Perua, pobjede nad Meksikom?

- Radi se o prijateljskim utakmicama. To se uvijek mora naglasiti. Jako mi je žao što se ozlijedio Milan Badelj. Ali bitno jest da se nitko drugi nije ozlijedio. Takve utakmice su u jednu ruku dobre za reprezentaciju, ali trebaju se ponekad zaštiti neki igrači koji su jako bitni za svoje klubove i reprezentaciju.

Kako komentirate činjenicu da je izbornik Zlatko Dalić pustio šestoricu igrača nakon prve utakmice s Peruom?

- To je bila odlična odluka izbornika Dalića! Jer, evo vam primjera iz Liverpoola. Nama se s akcije reprezentacije vratio ozlijeđen Joe Gomez. On je jako bitan igrač naše momčadi. Sad ga neće biti mjesec dana, to će za nas biti nedostatak. Logično je isto tako da veliki klubovi žele zaštiti svoje igrače. Ne razumijem zašto se kod nas oko toga odmah radi neka frka, postavljala su se pitanja zašto je Dalić pustio neke igrače? Kakvo je to pitanje? Pa je li bitno Svjetsko prvenstvo ili prijateljske utakmice u SAD-u? Je li bitno da nam važni ljudi budu zdravi u Rusiji, ili da igraju protiv Meksika? Konačno, izbornik je isprobao i neke druge snage. Jer danas su napori žestoki, igrači imaju ogroman broj utakmica, mnogi naši reprezentativci ostaju do kraja u europskim natjecanjima, a stalno igraju u svojim prvenstvima. Trebaju uzeti predah. Zato, ponavljam da pozdravljam odluku izbornika Dalića.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Vaš reprezentativni kolega Vedran Ćorluka ima skroz drugo mišljenje? On drži da su svi dečki trebali ostati na okupu?

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, poštujem svako. Ali ja držim da je trebalo zaštiti glavne igrače i ponavljam da je odluka bila super. Znate, radije bih ih vidio kako igraju u Rusiji, nego da doma ozlijeđeni SP gledaju na TV-ekranu - podvukao je Lovren.

Linker
02. svibanj 2024 07:17