CROPIX
PROPAO LIJEPI DOČEK U OMIŠU

FOTO: DOGODILO SE ONO ČEGA SU SE NAJVIŠE PLAŠILI: NEBO SE OTVORILO, TRENING VATRENIH PREKINUT Policija objavila: Zabrana pirotehnici, mržnji i nasilju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2019. 20:19

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak (15.00) će odigrati jednu od najneobičnijih utakmica ove godine - na stadionu Omiša, protiv lokalnog kluba koji slavi svoj stoti rođendan. Mali dio spektakal koji ih čeka u Petak Omišani su trebali doživjeti već danas, na otvorenom treningu u 17 sati, ali sve je donekle pokvarila kiša.

Vatreni su na stadionu Anđelko Marušić Ferata u Omišu održali kratki otvoreni trening, koji je unatoč kiši obradovao nekoliko stotina djece.

Bila je ideja odraditi otvoreni trening reprezentativaca, škola je bila skraćena, da i oni koji se nisu domogli ulaznica vide igrače. Uživo.

Okupilo se tako na tribinama svijeta, ali nebo se otvorilo, veliki pljusak sručio se na Omiš i već nakon desetak minuta bilo je jasno da od treninga neće biti ništa. Ali ni to nije spriječilo prisutne da euforično dočekaju Vatrene pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića. Najbolji hrvatski nogometaši pritom su podijelili loptice i autograme te iskoristili priliku za fotografiranje sa svojim vjernim navijačima.

Nakon dvadesetak minuta trening je i službeno okončan, a okupljeni su se, onako malo s tugom, razišli ne vidjevši koliko su željeli..

Viša sila, nije da nije bilo želje, ali su prirodne sile bile jače. Samo da se sutra razvedri pa da reprezentacija istrči na Ribnjak i Omišanima pruži jedinstvenu priliku i zajedno se proslavi stogodišnjica kluba.

Izlet u Omiš priprema je i za sljedeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. koju Hrvatska igra 8. lipnja u Osijeku protiv Walesa. Tri dana poslije, Dalić i društvo završavaju manji ciklus, prijateljskom utakmicom protiv Tunisa u varaždinu.

SVE SE SNIMA Alkoholu, drogi, pirotehnici, mržnji i nasilju ulaz zabranjen

Policija je priopćila smjernice ponašanja posjetiteljima i postupanja koja će činiti u svrhu osiguranja događaja današnje utakmice Omiš - reprezentacija Hrvatske koja se s početkom u 15 sati (petak) igra na stadionu u Omišu.

Priopćenje PU splitsko-dalmatinske prenosimo u cijelosti:

"Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa u Četvrti Ribnjak. Od 7 sati do završetka osiguranja uspostavit će se blokada prometa za sva vozila, na kružnom toku kod trgovačkog centra Studenac u smjeru juga, zatim na sjeverozapadnom dijelu stadiona, kao i kod zgrade sa sjeverne strane stadiona (osim vozila policije, vozila s propusnicom i vozila stanara).

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeno:

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora."

Linker
27. travanj 2024 01:33