Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX
POVRATAK KUĆI

PERIŠIĆ REKAO ŠTO MISLI O STATUSU RAKITIĆA U REPREZENTACIJI Vatreni se vratio u svoj Omiš, najavio spektakl i poručio: Jedva čekamo zaigrati u Splitu

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 30. svibanj 2019. 16:29

Za Ivana Perišića sutrašnja će utakmica biti posebna. Neće biti samo jedan u nizu prijateljskih, revijalnih susreta u manjim sredinama diljem zemlje kakvih su se „kockasti“ naigrali. Ponikao je u NK Omišu, a rodni mu je grad prošlog ljeta priredio veličanstven doček nakon srebra u Rusiji. Emocije će biti teško suzbiti, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Puno mi znači dolazak reprezentacije u Omiš. Tu sam trenirao od šeste do desete godine kad sam prešao u Hajduk. Ti prvi koraci se ne zaboravljaju. Svi najbolji su mi prijatelji iz Omiša, 14 godina sam živio tu... Momci rade, trude se i nadam se da će sve biti uspješno, prije svega da će teren izdržati sve ove kiše – rekao je Perišić na konferenciji za medije u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani u kojem je reprezentacija smještena.

Kao rođeni Omišanin, Ivan je bio jedan od najzaslužnijih što Dalićevi izabranici stižu u grad na ušću Cetine.

- Prva je ideja bila od strane kluba koji slavi 100 godina. Pričao sam s najboljim prijateljem Franom u zezanciji da dovedemo reprezentaciju. Pitao sam ljude u Savezu, Luka (op.a. Modrić) je isto dao zeleno svjetlo... Ovo je bio jedini termin jer najesen odmah igramo kvalifikacije – objasnio je Perišić.

CROPIX

Brigu o ulaznicama prepustio je drugima.

- Ostavio sam to kumu da rješava. Kroz karijeru sam shvatio da mi to samo oduzima energiju koja mi je potrebna za treninge i utakmice.

Perišić je istaknuo da bi volio da reprezentacija igra diljem zemlje, pa tako i u Splitu.

- Svi jedva čekamo igrati u Splitu. Mi igrači međusobno pričamo i želimo igrati u svim gradovima. Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Splitu... I drugi su gradovi dobrodošli. Hrvatska to zaslužuje, to je jedino pravedno. Znam po sebi koliko sam bio uzbuđen kad bih kao dijete pitao reprezentativce za fotografiju ili potpis. Samo se treba dogovoriti.

Otkrio je tko mu je od trenera u Omišu ostavio najveći trag.

- Pokojni Kovačić, a još više Branko Šušnjara. On me trenirao u Omišu, a radio je i dodatno sa mnom poslije kad sam bio u Hajduku.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15:  Ivan Perisic of Croatia celebrates with team mates after scoring his team's first goal during the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Getty Images

Nakon Omiša misli se okreću Osijeku i Walesu.

- Kiksali smo protiv Mađarske i više nemamo pravo na takvu utakmicu. Nedostataka imamo, ali koga nema bez njega se mora i može. Moramo pomoći mladima koji su prvi put s nama da se prilagode i ići na pobjedu. Samo nam ona igra. Proučit ćemo Wales dobro, imamo dovoljno vremena da se skupimo.

Kao jedan od nositelja naše reprezentacije, ali i svog kluba Intera, Perišić je imao jako dugu i napornu sezonu. Praktički bez odmora nakon Svjetskog prvenstva. Nakupilo se umora.

- Nakon tog finala imao sam kratak odmor i odmah me čekalo prvenstvo. Bilo je uspona i padova, ali to je normalno. Moraš se prilagoditi inače te „pojedu“. Najvažnije je da nema ozljeda.

Raduje, međutim, što je Perišićeva forma uzlazna.

- Istina, zadnjih 2-3 mjeseca igram bolje. Dobro mi je došlo sedam dana pauze u siječnju.

Bilo je i nešto škakljivijih pitanja na koja je Perišić izbjegao odgovor. Čak i ono koje je vezano za reprezentaciju, odnosno status Ivana Rakitića.

- Ne vidim razlog zašto ne bi igrao. To ste vi krivi, pišite što hoćete – odbrusio je Perišić, a nije htio komentirati ni išaran plakat reprezentacije na ulazu u Omiš.

Zagreb, 050916.
Stadion Maksimir.
Kvalifikacijska nogometna utakmica Hrvatska - Turska za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Utakmica se igra pred praznim stadionom.
Na fotografiji: Ivan Perisic, Ivan Rakitic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Drugo pitanje – uzvratio je.

Perišić je na okupljanje reprezentacije inače stigao u dobrom raspoloženju nakon što je njegov Inter izborio Ligu prvaka. No jučer je obznanjeno da Luciano Spalletti više nije njegov trener. O tome, kao ni o svom statusu u klubu, Perišić nije htio pričati.

- Sezona je gotova. Fokusiran sam na reprezentaciju – kratko je rekao.

Možda je tako i bolje. Jer znamo koliko hrvatskoj reprezentaciji znači Ivan Perišić u pravom izdanju i s punom koncentracijom.

Linker
01. svibanj 2024 13:38