Zeljko Hajdinjak / CROPIX
RUSIJA NAŠIH SNOVA

FOTO: PONOVNO GOLEMI INTERES NA PROMOCIJI KNJIGE ZLATKA DALIĆA Puno kazalište ovacijama nagradilo izbornika Vatrenih

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 12. veljača 2019. 00:32

Velika večer varaždinskog sporta, upriličena u varaždinskom HNK, okupila je u ponedjeljak oko 500 uzvanika u prepunom gledalištu.

Zajednica sportskih udruga grada organizirala je tradicionalno 56. proglašenje najboljih sportaša, a vrhunac svečanosti bila je promocija knjige Zlatka Dalića ‘Rusija naših snova’, koja je došla, kako se slikovito izrazio voditelj Jan Kerekeš, kao pravi šećer na kraju.

Tom prilikom Varaždinci su još jednom s velikom pozornošću i spontanim pljeskom popratili sve pogotke reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koja je osvojila srebrno odličje.

Govoreći pred prepunom dvoranom Zlatko Dalić posebno je naglasio da je za ovu priliku izabrao da mu u društvu budu izbornici Alen Runac, Esad Garibović, Darinka Bunić, Predrag Šimunec i njegov pomoćnik iz reprezentacije Dražen Ladić. Jer to što ima Varaždin, nema nitko i zato svi s ponosom možemo reći da smo Varaždinci.

Govoreći o stvaranju knjige, Dalić je naglasio da je ona prije svega zahvala svim igračima, koji su prodrmali nogometni svijet i donijeli toliko zajedništva i veselja kakvog dugo nije bilo u Hrvatskoj. Moglo bi se reći da je to i najveći događaj poslije Domovinskog rata.

U ime izdavača Sportskih novosti govorio je glavni i odgovorni urednik Mario Zorko, koji je knjigu ocijenio kao izuzetan primjer svim sportašima da i mali mogu biti veliki. I autor Dražen Antolić varaždinskom auditoriju iznio je neke vrlo zanimljive podatke o pozadini pisanja knjige. Uime Hrvatskog nogometnog saveza skupu je bio nazočan Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

A, prije toga, u redovitoj proceduri svečanost proglašenja najboljih sportaša Varaždina obuhvatila je dodjelu priznanja mladim osnovnoškolcima, pri čemu je nagrade ‘sportaš uzor’ podijelio upravo Dalić. Također, Zlatko Dalić i Željko Krajan izbornik teniske reprezentacije Hrvatske, dobili su posebna godišnja priznanja, s tim da je odsutnog Željka zamijenila njegova majka Dubravka.

Priznanja najboljima

​Uz podjele diploma i godišnjih priznanja najzaslužnijim sportašima i sportskim djelatnicima slavodobitnicima su proglašeni i najbolji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. To su kod sportašica atletičarka Lucija Pokos, a kod sportaša, četvrti put zaredom, karatista Enes Garibović. Najbolja ženska ekipa su rukometašice Koke, a momčadska titula još jednom je pripala hrvačima Vindije. Priznanja su uručena i nadama varaždinskog sporta, najboljim sportašima i sportašima s invaliditetom. Za trenera godine izabran je Esad Garibović, za sportskog djelatnika godine Dejan Mašić, dok je nagradu za životno djelo dobio Pero Panić, dugogodišnji natjecatelj i trener u hrvačkom sportu, pod čijim vodstvo je Vindija osvojila šest momčadskih naslova prvaka Hrvatske.

Linker
26. travanj 2024 05:31