Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
OSVRT NA UTAKMICU

GOST KOMENTATOR GORAN SABLIĆ ANALIZIRA 'U našim redovima nije bilo slabog igrača, Modrić je bio prevaga, strašan posao Mandžukića i Brozovića'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2017. 14:46

PIŠE: GORAN SABLIĆ

Vidio sam jako ozbiljnu hrvatsku reprezentaciju, dugo vremena nismo ovako dobro igrali u jednoj kvalifikacijskoj utakmici. Nadigrali smo Ukrajinu i zasluženo pobijedili u vrlo dobrom susretu u kojemu su oba rivala bila raspoložena. Ukrajina je pokazala drugačije lice u odnosu na ranije kvalifikacije, igrali su disciplinirano i organizirano, težili su kombinatorici u igri, često i iz posljednje linije. Međutim, razlog što Ukrajina nije bila odlična leži u tome što je Hrvatska odigrala fenomenalno. Igrali smo visoki presing koji je njima radio probleme. Prevaga je bio Luka Modrić u sredini terena što je očekivano, on je bio na našoj strani razina više, pokazao je još jednom svoju klasu.

Isto tako sjajno smo neutralizirali njihove krilne igrače Jarmolenka i Konopljanku dupliranjem po bokovima gdje su strašan posao napravili Mandžukić i Brozović, a također Modrić i Badelj u sredini terena. Jarmolenko i Konopljanka su jako neugodni zbog kontra noge, a one situacije u kojima su se našli, naši su igrači pravilno blokirali. Ukrajina teži igri, puni su automatizama od kojih ne odustaju, čak su pomalo bili i tvrdoglavi u tome u zadnjoj liniji. Njihovi krilni igrači su zaista europske klase koje traže igru jedan na jedan ili dva na jedan, ali smo ih stvarno dobro osujetili, bili smo jako kompaktni.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Gol koji smo postigli bio je jako atraktivan, plod je fantastične akcije naše ponajbolje trojice igrača - Modrića, Rakitića i na koncu Nikole Kalinića, koji je osim što je efektno zabio za pobjedu, odigrao odličnu utakmicu. Puno se kretao, bio je mantinela našim krilnim i veznim igračima i bilo ga je užitak gledati. Moramo pohvaliti i obrambenu liniju, jer se izostanci standardnih naših igrača nisu osjetili, a ukupno. Istina je da su Ukrajnci stisnuli u zadnjih 20 minuta, oni su u Zagreb došli otvorenoga garda tražeći pozitivan rezultat u vidu neriješenoga ishoda ili pobjede te su dobro koristili svoje automatizme, ali im Hrvatska svojom individualnom kvalitetom to nije dopustila.

Ova pobjeda je jako važna za samopouzdanje kao što je bitna za prvu poziciju na tablici i bit će nam poticaj za dalje na putu prema Rusiji. Ozračje je bilo jako ugodno, imali smo odličnu podršku s tribina, a sve je prošlo u najboljem redu. Na našim igračima i stožeru je da sada samo ovako nastave dalje.

Ševčenko se pokazao kao talentiran trener, veliko je nogometno ime, a oko sebe ima odlične suradnike u Tassottiju i Španjolcu Raulu koji je dugo radio u Dynamu, vrstan je analitičar i taktičar te ima glavnu rolu u ukrajinskom stožeru. Ovo je jedna nova generacija, dolaze još i novi igrači iz U-19 vrste, a razlog tome je što i u Dynamu i u Šahtaru u omladinskim školama već pet godina rade nizozemski i španjolski trener koji teže kombinatornoj igri.

Linker
19. travanj 2024 16:04